Oli hyvää ja maukasta, mutta koska tykkään itse paksummasta täytteestä, olisi pitänyt tehdä piirakka pienempään vuokaan. Ohjeeseen laitoin pienemmän vuoan, itse tein halkaisijaltaan 26cm vuokaan.
Suolaa ei tarvitse täytteeseen lisätä. Juusto ja kinkku antavat tarpeeksi suolaisuutta piirakkaan.
pohja:
125g voita
3dl täysjyvävehnäjauhoa
1rkl kylmää vettä
3dl täysjyvävehnäjauhoa
1rkl kylmää vettä
täyte:
3 kananmunaa
3dl kermaa
½pss (100g) Pirkka leppäsavujuustoraastetta
½pkt (50g) Pirkka Schwarzwaldin kinkkua
2 kevätsipulia
mustapippuria myllystä
3dl kermaa
½pss (100g) Pirkka leppäsavujuustoraastetta
½pkt (50g) Pirkka Schwarzwaldin kinkkua
2 kevätsipulia
mustapippuria myllystä
Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja pyöräytä taikinaksi. Painele leivinpaperoidun halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään.
Sekoita kananmunat ja kerma. Lisää sekaan juustoraaste. Leikkaa kinkku ohuiksi suikaleiksi, samoin kevätsipulit. Sekoita täytemassaan ja rouhi sekaan vielä mustapippuria.
Levitä täyte tasaisesti piirakkapohjalle ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti