lauantai 31. maaliskuuta 2012

Halloumi-päärynäsalaatti

Olen pahoillani päivityslaiskuudesta. Ei sentään paria viikkoa pidemmäksi äitynyt tämä laiskuus ja ehkä vielä muistankin jopa suurimman osan aineksista, joita tekemäni eväät sisälsivät.

Viime viikonloppuna olimme miehen kanssa Kööpenhaminan kevättä haistelemassa ja sieltäkin laitan vielä ruokakuulumisia.  Muuten ollaan kovaa vauhtia menossa kesää kohti ja viikon päästä nautitaankin pääsiäisherkuista.

Tässä salaatissa on halloumin ihana suolaisuus ja päärynän vieno makeus kohtasivat maistuvalla tavalla. Uusi halloumipaketti odottaa jo seuraavaa salaattia jääkaapissa. Ihanaa!



romainesalaattia
rucolaa
kevätsipulia
päärynä
paketti halloumia
muutama aurinkokuivattu tomaatti suikaloituna
pari tomaattia kuutioina
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
oliiviöljyä
Leikkaa halloumi viipaleiksi ja paista pannulla rapeaksi. Kokoa salaatti kerroksittain ja asettele halloumiviipaleet päällimmäiseksi. Mausta ja lisää ohuena nauhana hieman öljyä salaatin päälle.

4 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Nam, yksinkertaista ja hyvää! Pitääpä taas ostaa halloumia. Vaikka suolaisesta pidänkin jopa liian kanssa (verenpaine, you know), niin viime kerralla oli pakko liottaa halloumista suola vähemmäksi. Muuten olis jäänyt juusto syömättä meikäläiselläkin.

Heli kirjoitti...

Todellakin! Kyllä joskus tuntuu, että olis pitänyt halloumi liottaa, mutta toisaalta se ihana suolaisuus... No liika suola on tietty liikaa.

Helna kirjoitti...

Onpa herkullisen näköinen salaattiannos. Minäkin tykkään halloumista - suolaisenakin. Erityisen ihanaa se on kesällä grillattuna, mutta toimii myös muulla tavoin valmistettuna.

Heli kirjoitti...

Namnamnam :) Tein tuossa toissapäivänä kans ihhanan salaatin, jossa oli halloumia ja sitä juustoa jäi vielä seuraavaksikin päiväksi lounaaksi. Söin lisäksi tomaattia ;)