keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Lämmin lohisalaatti

pitää sisällään lämpimiä ja kylmiä elementtejä. Pannulla paahdettua lohta haudutetun sipulin ja sokeriherneiden kera salaattipedillä. Hyvä ja ruokaisa yhdistelmä. Pidän kovasti pannulla nopeasti paistetusta lohesta, siksikin tämä salaatti oli mieleen.


noin 100-150g ruodotonta lohifilettä/ruokalija
sitruunapippuria
1rkl voita
2 keskikokoista sipulia
ripaus suolaa
½pss (150g) sokeriherneenpalkoja
sitruunan mehua
salaatteja (romainea, friseetä, viinisuolaheinää)
tuorekurkkua
Leikkaa lohi viipaleiksi ja ripottele päälle hieman sitruunapippuria. Paahda lohiviipaleet pannulla joka puolelta. Kalapala voi jäädä hieman raa'aksikin sisältä.
Sulata voi pannulla ja laita suikaloitu sipuli pannulle. Lisää hieman suolaa, ettei sipuli ruskistu. Heitä mukaan jäiset sokeriherneenpalot ja kääntele pannulla. Kun sokeriherneet kuumenneet, purista joukkoon hieman sitruunan mehua.
Kokoa lautaselle salaatteja pohjalle. Nostele päälle sipuli-herneenpalkoseosta ja lopuksi lohiviipale. Ripottele päälle lohesta irronnutta nestettä/rasvaa.

Ei kommentteja: