Poronpäristysliha sattui olemaan justiinsa hyvässä tarjouksessa ja laitoin keittoon ainoastaan valmista suikalejuuresta kasvissuikaleiden ja potun sijaan. Ohjeen otin muokattavaksi täältä.
Keitto sai kaikilta ruokailijoilta täydet pisteet! :)
1pss (750g) poronkäristyslihaa
voita paistamiseen
ripaus suolaa
2-3 sipulia
1l vettä
1 lihaliemikuutio
4pss (á 180g) suikalejuureksia
1pkt (250g) koskenlaskijaa (viherpippuri)
2prk (á 2dl) kermaa
1rkl ruohosipulia
1tl rakuunaa
1dl persiljasilppua
voita paistamiseen
ripaus suolaa
2-3 sipulia
1l vettä
1 lihaliemikuutio
4pss (á 180g) suikalejuureksia
1pkt (250g) koskenlaskijaa (viherpippuri)
2prk (á 2dl) kermaa
1rkl ruohosipulia
1tl rakuunaa
1dl persiljasilppua
Ruskista käristysliha vähissä erin pannulla tai kattilassa. Lisää joukkoon silputtu sipuli sekä suola.
Lisää joukkoon vesi, lihaliemikuutio sekä suikalejuurekset. Anna kiehahtaa.
Seuraavaksi keittoon lisätään kerma sekä sulatejuusto nokareina. Kun keitto alkaa olla valmista, lisää ruohosipuli sekä rakuuna.
Lopuksi lisää keittoon vielä runsaasti persiljaa.
9 kommenttia:
No haloo! Täälläkin kokkaillaan Lapinukon keittoa, koska sattuu olemaan poronlihaa pakkasessa ihan syödä asti. Hupsista.
Heheheh... :) Olipa yhteensattuma, tai sitten kahteen.
Olipa hyvvää soppaa!
Ja sitä on vielä jäljellä. Huomenna meillä taitaa olla tähteidensyöntipäivä :)
Moi,tosi hyvä keitto.
Oi, olipa mukava kuulla! hieno juttu :) Pitääpä muuten tehdä taas itsekin vaihteeksi.
Taas onnistuin, kun maltoin tehdä OHJEEN mukaan. Vaihdoin viherpippurijuuston savuporojuustoon, kun viherpippuri ei vielä nappaa. Ja koska olen tehnyt jotain muutakin Helin ohjeen mukaan, niin rakuuna uutena mausteena minulle, löytyi jo maustekaapista. Kiitos, Heli, kärsivällisesti ohjeistuksesta.
Pirjo
Taas onnistuin, kun maltoin tehdä OHJEEN mukaan. Vaihdoin viherpippurijuuston savuporojuustoon, kun viherpippuri ei vielä nappaa. Ja koska olen tehnyt jotain muutakin Helin ohjeen mukaan, niin rakuuna uutena mausteena minulle, löytyi jo maustekaapista. Kiitos, Heli, kärsivällisesti ohjeistuksesta.
Pirjo
Minä teen ihan yksinkertaista lapinukonkeittoa, ruskistan lihan ja sipulit padassa ,lisään vettä,muutaman maustepippurin,kiehuttelen jonkin aikaa,sitten porkkanat,potut.
lopuksi purkki tai kaksi ruokakermaa ja puolipakettia viherpippurikoskenlaskijaa,toinen puolikas tavallista koskenlaskijaa,en laita lihaliemiä,enkä muitakaan mausteita,minusta porolihanmaku on itsessään hyvää ja juusto täydentää sitä vielä, hyvää tuo on ollutkin,aina loppuu kesken...
Lähetä kommentti