Kalalaatikkoon käy varmaan mikä kala tahansa, mutta luulisin, että pakastekala toimii parhaiten, kun laatikko on kuitenkin aika kauan uunissa. Mikähän noissa valmiissa peruna-sipulisekoituksissa on, kun niitä saa kypsentää tosi kauan ennenkuin ne ovat valmiita? Johtuuko siitä, että ovat pakasteita? Kypsyminen alkaa hitaasti ulkoreunoilta ja todella pitkään potut ovat keskellä kovia ja kypsyvät tosi hitaasti. En käytäkään usein näitä perunatuotteita, suikalejuureksetkin tuntuvat kypsyvän huomattavasti nopeammin.
1kg peruna-sipulisekoitusta
2pkt (á 400g) pakasteseitä
suolaa
mustapippuria myllystä
tilliä maun mukaan
2prk (á 2dl) ruokakermaa
voinokareita
2pkt (á 400g) pakasteseitä
suolaa
mustapippuria myllystä
tilliä maun mukaan
2prk (á 2dl) ruokakermaa
voinokareita
Leikkaa hieman kohmeiset pakasteseit noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä noin puolet peruna-sipulisekoituksesta uunivuoan pohjalle. Mausta hieman suolalla. Lado päälle kalaviipaleita ja mausta mustapippurilla, suolalla ja tillillä. Lisää seuraava kerros. Kaada lopuksi ruokakerma vuokaan ja päälle muutamia voinokareita.
Paista kalalaatikkoa uunin keskitasolla 175 asteessa kaksi tuntia. Laatikko voi tarvittaessa hautua vielä 125 asteessa pidempään folion alla.
Aineksia kannattaa hieman paiston aikana painella, jottei päällys kuiva. Päällimmäisiä kalapaloja kannattaa myös kääntää, niin ne pysyvät mehevinä. |
6 kommenttia:
Laatikko oli tosi hyvää ja parani vanhetessaan
Tätä täytyy tehdä joskus itsekin :)
Tein kuhasta, haudutin kunnolla leivinuunissa ja hyvää oli! Kiitti vaan!
Nam, kuulostaa herkulliselta ja varmasti olikin! Laitoitko kalan jo alkuvaiheessa eikä kala kuivanut? Leivinuunissa kyllä tulee parhaat paistokset!
Mukavaa, että ohje innosti kokeilemaan ja maistui! Kiitos vierailusta ja kommentista :) Mukavia talvipäiviä sinulle!
Eikos ne perunat voisi itsekin kuoria ja palostella.
No voi tokkiinsa! Ja nehän voi kasvattaakin ihan itse.
Lähetä kommentti