Taas vähän toisenlainen perunasalaatti. Idean tälle antoi RuokaPirkka 49-lehdessä ollut chilpotle-perunasalaatti. Koska tykästyin taannoin La Costeñan Salsa Mexicana Casera-kastikkeeseen ja koska meiltä löytyy nyt sitä namia Tabascon Chipotle-kastikettakin, niin niistähän sitä maukkaan kastikkeen perunasalaatille sai!
1kg uuden sadon perunoita
vettä+suolaa keittämiseen
1prk La Costeñan Salsa Mexicana Casera-kastiketta
3tl Tabasco Chipotle-kastiketta
2-3 kevätsipulia
½prk aurinkokuivattuja tomaatteja
½dl kapriksia
n. 1dl aurinkokuiv. tomaattien öljyä
ripaus sokeria
vettä+suolaa keittämiseen
1prk La Costeñan Salsa Mexicana Casera-kastiketta
3tl Tabasco Chipotle-kastiketta
2-3 kevätsipulia
½prk aurinkokuivattuja tomaatteja
½dl kapriksia
n. 1dl aurinkokuiv. tomaattien öljyä
ripaus sokeria
Keitä perunat suolavedessä kypsäksi. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä hieman.
Tee sillä aikaa salaatinkastike. Sekoita salsa- ja chipotle-kastikkeiden joukkoon pieneksi silputut sipulit sekä tomaatit, kaprikset, öljy ja sokeri.
Kuori tarvittaessa perunat ja pilko kastikkeen joukkoon. Sekoita varovasti, mutta kuitenkin hyvin niin, että perunat saavat makoisaa kastiketta päällensä. Laita jääkaappiin 1-2 tunniksi maustumaan ja jäähtymään.
Tee sillä aikaa salaatinkastike. Sekoita salsa- ja chipotle-kastikkeiden joukkoon pieneksi silputut sipulit sekä tomaatit, kaprikset, öljy ja sokeri.
Kuori tarvittaessa perunat ja pilko kastikkeen joukkoon. Sekoita varovasti, mutta kuitenkin hyvin niin, että perunat saavat makoisaa kastiketta päällensä. Laita jääkaappiin 1-2 tunniksi maustumaan ja jäähtymään.
4 kommenttia:
Ai miten tosi hyvää tää oli ja mukavan hottia!
Niin olikii :) Kiitti!
Minustakin tämä vois olla hyvää, kuulostaa juuri sopivan "ärhäkältä" :)
Hei Rouva Herkkusuu :)
Salaatti on hyvää. Siinä on kivasti potkua, mutta ei ole kuitenkaan liian voimakas. Sopii hyvin grillimakkaran, nakkien tai broilerin kanssa.
Lähetä kommentti