Pääruokana meillä oli maitopossua ja mietin, että mitä laittaisin lisäkkeeksi. Nämä onnistuivat tosi hyvin ja sopivat possun kanssa tarjottavaksi. HS:n Ruoka-sivulta kähvelletty ohje :)
Käytin juuri ennen tarjoilua voin ja kuivatun salvian kanssa pannulla. Niin gnoccheihin tuli mukavasti väriä ja pintaan aavistus rapeutta.
½kg puikulaperunoita
suolaa keitinveteen
1 munankeltuainen
1dl vehnäjauhoja
½-1 tl suolaa
Keitä perunat suolavedessä aivan kypsiksi.
Soseuta perunat tasaiseksi pusertimella tai esimerkiksi sähkövatkaimella.
Kun perunat ovat jäähtyneet kädenlämpöisiksi, lisää keltuainen ja jauhot. Vaivaa sen verran, että taikinasta tulee tasaista ja sileää.
Jaa taikina kahdeksaan yhtä suureen osaan ja leivo jokainen noin parin sentin paksuiseksi pötköksi jauhoja apuna käyttäen.
Leikkaa kukin pötkö 16 yhtä suureen palaan. Paina keskelle sormella vako koristeeksi tai paina haarukalla pintaan uria.
Keitä suolalla maustetussa runsaassa kiehuvassa vedessä, kunnes pallerot nousevat pintaan eli noin minuutin verran.
VINKKI! Tarjoa mieleisesi kastikkeen kera. Salvialla maustettu voisula on perinteinen kastike: sulata voita pannulla, lisää muutama salvianlehti ja anna hautua hetken, lisää sitten gnocchit joukkoon ja tarjoa kuumana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti