lauantai 10. huhtikuuta 2010

Harissabroileria ja taatelicouscous


Hieman pohjois-afrikkalaisia makuja lautasella tällä kertaa. Mitään valmista harissa-mausteseosta ei ollut eikä tarvinnutkaan, sillä sekoitin chilirouheesta, valkosipulijauheesta sekä juustokuminasta kotoisan makuseoksen. Valkosipulisen jauheen voi toki korvata tuoreella valkosipulilla.

Olikin mukava palata kyläreissulta kotiin, kun oli ruoka jo viittä vaille valmiiksi laitettuna. Vain couscous piti valmistaa loppuun saakka.

Tästä tykättiin!



harissabroileri:

4 broilerin rintaleikettä (jos marinoituja, huuhtele marinadi pois)
1tl juustokuminaa
½-1tl chilirouhetta
1tl valkosipulijauhetta tai -rouhetta
(suolaa, jos maustamattomia)

taatelicouscous:

½pkt kuivattuja taateleita
3dl täysjyväcouscousia
5dl vettä
1 kanaliemikuutio
1dl paahdettuja mantelilastuja

Jos rintaleikkeet ovat marinadissa, huuhtele leikkeet hyvin kylmällä vedellä. Paista 200 asteessa ensin uunivuoassa tilkassa vettä luupuoli ylhäällä 30 minuuttia. Sitten käännä rintaleikkeet, poista nahka ja levitä harissa-seos kauttaaltaan leikkeiden pintaan. Paista vielä 20-30 minuuttia. Lisää pilkotut taatelit vuokaan muhimaan broileriliemessä.

Valmista couscous niin, että ensin kiehautat veden, jossa liemikuutio. Lisää joukkoon couscous ja anna turvota viitisen minuuttia. Sekoita sitten joukkoon broileriliemi uunivuoasta sekä pehmenneet taatelit. Ripottele päälle paahdettuja mantelilastuja.

Ei kommentteja: