perjantai 30. huhtikuuta 2010

Pekoni-perunamunakas


Tässä vaikka vapunjuhlijan aamun aloittajaiseksi taikka vappupiknikille suolaiseksi tarjottavaksi. Nopea ja ruokaisa eväs arkipäivänäkin.

HAUSKAA VAPPUA!




1rs pekonikuutioita
pari perunaa pieneksi kuutioituna
1 salottisipuli
3-4 kananmunaa (tai pari kananmunaa ja saman verran valkuaisia)
loraus vettä
valkopippuria
ripaus suolaa

Paahda pekonikuutioita pannulla, kunnes ne alkavat ruskistua. Lisää perunakuutiot ja suikaloitu sipuli. Kääntele pannulla.

Jos sinulla on ylimääräisiä valkuaisia, vatkaa niitä hieman ensin ennenkuin sekoitat joukkoon kokonaiset kananmunat. Lorauta hieman vettä sekaan ja mausta.

Kaada munasekoitus pannulle ja anna hyytyä ilman, että kosket massaan. Älä käännä munakasta, vaan laita 200 asteiseen uuniin 5 minuutiksi, mikäli paistinpannu kestää uunin. Jos ei, siirrä paistonkestävään vuokaan.

Nauti kuumana tai viileänä.

Ei kommentteja: