Valmistin pitkän perjantain lounaaksi italialaistuneen menun, jonka aloitti tällainen tomaattinen alkupala. Maittava, mutta kuitenkin kevyt alkupala muidenkin ruokien yhteyteen tai vaikka iltapalana.
4 isoa tomaattia
täyte:
8-10 basilikanlehteä
1rkl oliiviöljyä
ripaus savusormisuolaa
mustapippuria myllystä
***
1 mozzarellapallo
vinegretti:
tomaattimehua (tyhjennetyistä tomaateista)
½ salottisipuli
mustapippuria myllystä
ripaus savusormisuolaa
ripaus sokeria
2rkl oliiviöljyä
täyte:
8-10 basilikanlehteä
1rkl oliiviöljyä
ripaus savusormisuolaa
mustapippuria myllystä
***
1 mozzarellapallo
vinegretti:
tomaattimehua (tyhjennetyistä tomaateista)
½ salottisipuli
mustapippuria myllystä
ripaus savusormisuolaa
ripaus sokeria
2rkl oliiviöljyä
Leikkaa tomaateista yläosa pois niin, että kanta lähtee mukaan. Tyhjennä tomaattien sisus siivilään ja paseeraa niistä mehua vinegrettiä varten. Laita tomaatit uunivuokaan.
Silppua basilika ja kuutioi mozzarella. Sekoita joukkoon muut ainekset ja annostele tomaattien sisään. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15 minuuttia.
Silppua salottisipuli pieneksi silpuksi ja sekoita kastikkeen muut ainekset hyvin sekaisin. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Tarjoa salaatin (esim. rucolaa, jääsalaattia) ja vinegretin kera.
Silppua basilika ja kuutioi mozzarella. Sekoita joukkoon muut ainekset ja annostele tomaattien sisään. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15 minuuttia.
Silppua salottisipuli pieneksi silpuksi ja sekoita kastikkeen muut ainekset hyvin sekaisin. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Tarjoa salaatin (esim. rucolaa, jääsalaattia) ja vinegretin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti