keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Täytetyt kesäkurpitsat


Näiden herkullisten kesäkurpitsojen reseptin olen saanut joskus muinoin Painonvartijoissa käydessäni. Ihan tarkkaan en määriä muista enkä alkuperäistä reseptiäkään löytänyt, mutta suutuntumalla onnistui kuitenkin. Olen tehnyt myös jauhelihan sijaan feta- sekä sienitäytteellä ja aina ovat maistuneet. Kaiken lisäksi valmistuu aika sukkelaan :)




4 keskikokoista kesäkurpitsaa
1pkt (400g) naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
kesäkurpitsojen sisus
2-3rkl tomaattipyrettä
1 lihaliemikuutio
mustapippuria myllystä
1tl timjamia
ripaus sokeria
muutama basilikanlehti silputtuna
***
100-150g juustoraastetta

Halkaise kesäkurpitsat ja koverra sisus pois. Paahda jauhelihaa pannulla. Lisää joukkoon silputtu sipuli, valkosipulinkynnet sekä kesäkurpitsojen sisus hienonnettuna. Paista kypsäksi. Lisää joukkoon tomaattipyre, liemikuutio sekä mausteet. Anna hautua hetki.

Täytä kurpitsakuoret ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.


VINKKI! Voit käyttää tomaattipyreen sijasta tomaattimurskaa (silloin täytyy hauduttaa täytettä niin kauan, että neste haihtuu), kuorittuja tomaatteja (ilman lientä) tai tuoretta tomaattia pilkottuna.

Ei kommentteja: