sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Appelsiini-jogurttikakku


Jotakin makiaa teki mieli, pöydällä oli yksinäinen appelsiini, jääkaapissa purkki kreikkalaista jogurttia ja sattumalta selaituani vanhaa Kodin Kuvalehteä (2008-21), jossa oli juustokakun ohje, sain idean ja tulokseksi tuli jotain sinnepäin :)

Ihanan pehmeä maku ja mehukas kakku, herkullista suorastaan! Säteilen kevätauringon kanssa kilpaa :D




pohja:

200g keksejä (tässä ½ digestive- ja ½ mantelikeksejä)
100g voita

täyte:

700g kreikkalaista jogurttia (10% rasvaa)
2dl sokeria
4 kananmunaa
3 kananmunan keltuaista
1dl kuohukermaa
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
2tl vaniljauutetta/-sokeria

Ota Ø 24cm irtopohjavuoka ja suojaa pohja leivinpaperilla. Voit rasvata reunat, mutta siistimpi tapa irrottaa reunat on laittaa myös reunoille leivinpaperisuikaleet.

Murskaa keksit muruksi ja sulata voi. Sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset hyvin sekaisin. Ei tarvitse vatkata pitkään, vaan sekoittaa ainekset vain hyvin. Kaada täyte pohjan päälle.

Paista kakkua 225 asteessa uunin alatasolla ensin 10 minuuttia. Laske lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä 1½ tuntia. Jäähdytä hyvin ja irrota vasta sitten kakku vuoasta tarjolle.



VINKKI! Kakku kannattanee melkein paistaa edellispäivänä ja säilöä viileässä, koska jäähtymiseen menee kuitenkin jonkin aikaa.

Ei kommentteja: