torstai 22. huhtikuuta 2010

Parsa-bulgursalaatti


Ah, ihanaa! Pitkälle ehti kevät edetä, ennenkuin ensimmäisen parsanpalan tälle vuodelle maistoin. Tulipa tosi herkullinen, maukas ja samalla suhteellisen kevyt salaatti.



1 nippu vihreää parsaa
vettä+suolaa
1½dl bulguria
1rs (300g) maustamattomia broilerinfilesuikaleita
2 kevätsipulia
6 aurinkokuivattua tomaattia
1dl vihreitä (paprikatäytteisiä) oliiveja
1dl feta- tai salaattijuustokuutioita
1dl persiljaa silputtuna
mustapippuria myllystä
2rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
2-3rkl sitruunamehua

Paahda broilerinfilesuikaleet etukäteen ja säilytä kylmässä. Kuori parsat tyvestä ja leikkaa tarvittaessa 1-2cm puisevaa osaa pois. Keitä suolatussa vedessä niin, että veitsi menee parsan läpi, mutta se on silti napakka. Nosta parsat kylmään veteen ja valuta ennenkuin käytät salaattiin.

Keitä bulgur parsan keitinvedessä paketin ohjeen mukaan (8-10min.). Kaada siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.

Pilko kevätsipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja silppua persilja. Kokoa kaikki salaattiainekset kulhoon parsaa ja bulguria lukuunottamatta ja sekoita. Lisää joukkoon parsanvarsia, muutama kukinto ja bulgur. Lisää loput kukinnot joukkoon ja salaatin päälle viimeiseksi.

Koska ainekset ovat viileitä tai jäähdytettyjä, voit tarjota salaatin heti.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Tää oli tosi herkullista ja lisäksi täyttävää.

heli kirjoitti...

Olen aivan samaa mieltä kanssasi :) Parsa on niin herkkua, että!