perjantai 23. huhtikuuta 2010

Itämainen sienisoppa


Jostakin olen joskus muinoin napannut tämän taivaallisen sienisopan ohjeen. *slurps* Näin "takatalven" iskettyä ilkeät kylmän väristykset ilmoille kannattaa laittaa vaikka tätä soppaa sisuksia lämmittämään :)




reilu litra herkkusieniä/suppilovahveroita
1 rkl öljyä
1 rkl mietoa currytahnaa (esim. Rajah Mild Currypaste)
1 sipuli
2-4 valkosipulin kynttä
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
4-5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
½ tl mustapippuria
1½ tl basilikaa
1½ rkl soijakastiketta
1 tetra kookoskermaa tai pieni tlk kookosmaitoa

Laita öljy ja currytahna lämpenemään kattilassa. Lisää silputtu sipuli ja pilkotut sienet. Kääntele ja kuullota hetki. Kaada mukaan tomaattimurska ja vesi. Lisää liemikuutio sekä pippuri ja anna hautua noin 20-30 minuuttia. Lisää mukaan loput mausteet ja kookoskerma/-maito. Anna hautua vielä hetki. Tarkista maku.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Oli taas tosi hyvä keitto, nam! Kannattaa kokeilla.

heli kirjoitti...

Edelliskerrasta oli jo niin kauan aikaa, ettet enää muistanut edes syöneesi :) Mutta kiva, kun tykkäsit edelleenkin!