maanantai 15. joulukuuta 2008

Mac n´ cheese eli juustomakaroni

Juustomakaronin ohjeita löytyy varmasti yhtä monta kuin sen tekijääkin. Oma versioni on ainakin helppo ja nopea. Tämä lohduttaa siis kiireistäkin! :) Ja lämmittää myös kivasti, kiitos ripauksen cayennepippuria.




3-4dl makaronia (tumma)
vettä
suolaa

***

2rkl voita
3rkl vehnäjauhoja
5dl täys- tai kevytmaitoa
ripaus cayennepippuria
(mustapippuria)
ripaus suolaa
1-2dl raastettua cheddarjuustoa
> englantilaista vahvaa cheddaria

Keitä makaroni väljässä suolavedessä noin 10 minuuttia.

Valmista valkokastike sulattamalla ensin voi ja sekoittamalla siihen vehnäjauho. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Mausta, ja lisää lopuksi raastettu cheddarjuusto.

Sekoita makaronit juustokastikkeen sekaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

NAMSKIS...... :)

Anonyymi kirjoitti...

Eikös vain ;)

Kiva, kun kävit kyläilemässä :)

Mari kirjoitti...

Bongasin netistä tämän ohjeen, kokeilen :)

heli kirjoitti...

Hei Mari! :)

Hieno homma, toivottavasti maistuu! :)