torstai 4. joulukuuta 2008

Kalavoileipäkakku (3) (gluteeniton)

Nyt vuorossa ristiäisten kalakakku. Ensimmäinen kokonaan gluteenittomasta leivästä valmistettu iso voileipäkakkuni. Kerran aiemmin olen tehnyt yhden hengen lihavoileipäkakun samaisesta Schärin leivästä (pan carre). Kakku oli oikein maukasta sitä maistaneiden mukaan eikä gluteeniton leipä eronnut maultaan tavallisesta. Leipä on tiviä ja sen huomasi kakussa kunnon kostuttamisesta huolimatta kerrosten rakenteesta.

Leipää kannattaa varata reilusti, koska se on kooltaan pienempää kuin tavallinen paahtoleipä ja kun leikkaa reunat pois, ei leipäpala enää häävin kokoinen ole. Mieleeni tulikin seuraavalla kerralla leipoa itse vuokaleipä kakkua varten. Schärillä on myös Landbrot, maalaisleivän tyyppinen leipä, joka kooltaan isompaa. Se voisi olla myös mahdollinen vaihtoehto.

Olen tyytyväinen lopputulokseen. Kakun viimeistely saa kakkuun muotoa ja tekee siitä varsin juhlallisen näköisen, ainakin omissa silmissä :)


Schär pan carre - ja rustico - gluteenitonta leipää
kasvislientä

kylmäsavulohta
katkarapuja
purjoa
tilliä
kylmäsavulohituorejuustoa
sitruunamehua
mustapippuria myllystä

kananmunaa
tuorejuustoa

kylmäsavulohituorejuustoa
kevytmajoneesia
kylmäsavulohta
katkarapuja
kananmunia
tilliä

Ei kommentteja: