Valoisaa Lucian päivää!
Oikein hyvä buffet-pöydän herkku ja miksei tämä sopisi näin joulunaluksen ruokapöytäänkin. Olen tarjonnut aiemminkin samantapaista marinoitua kalkkunaa, silloin pohjana oli teriyaki-kastike, nyt luumumarmeladi.
Oikein hyvä buffet-pöydän herkku ja miksei tämä sopisi näin joulunaluksen ruokapöytäänkin. Olen tarjonnut aiemminkin samantapaista marinoitua kalkkunaa, silloin pohjana oli teriyaki-kastike, nyt luumumarmeladi.
1-1½kg kalkkunanfile
marinadi:
3/4prk luumumarmeladia
½dl soijakastiketta
(vettä)
1tl chilirouhetta
1tl sitruunaruohoa tai sitruunamehua
1tl sipulijauhetta
Paista kalkkunafile uunissa, kunnes sisälämpö on 75-80 astetta. Anna jäähtyä kunnolla, jonka jälkeen leikkaa suht ohuiksi siivuiksi.
Sekoita marinadin aineet ja sekoita hyvin, mutta kuitenkin varovasti kalkkunasiivuihin. Anna maustua muutama tunti.
Jos haluat marinadista juoksevampaa, lisää siihen loraus vettä.
2 kommenttia:
Mmmm, erikoinen mutta ihanan kuuloinen yhdistelmä!!
Mä itsekin ensin ajattelin, että miltähän se maistuisi. Hain makeansuolaista makua ja se onnistui. Vieraatkin (taannoiset pikkujouluset) tykkäsivät, vaikka ulkonäköä voisi jollain kohentaa. Lisätä jollain tuoreella väriä tarjoiluun :)
Olisin laittanut marinadiin valmista hoysin-kastiketta (luumupohjainen!), mutta en sitä etsimättä nyt sattunut saamaan, niin kehittelin oman luumumarmeladista, jota käytetään torttujen täytteenäkin. :)
Että semmonen tarina, kannattaa kokeilla :) Teriyaki-kastikkeellakin tosi hyvää!
Lähetä kommentti