keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Perunakääretorttu paprikatäytteellä (gluteeniton)

Joskus 2000-luvun alkupuolella löysin tämän ohjeen Metro-lehdestä. Sopii yksinkin vaikka arjen lounasruoaksi. Onpa tätä tarjottu kahvipöydässä suolaisena palanakin (gluteeniton).

Tein meille kuitenkin lisäksi karitsan sisäfileitä ja konjakki-pippurikastiketta. Pääsipäs pieni pyromaani sisälläni valloilleen, kun päätin liekittää kastikkeen :D Siinä kävi kuitenkin niin, että alkoholi ehti hyörystyä ennen kuin ehdin tulitikkuineni tyrkkäämään tulta kastikkeeseen. Hyvää oli silti! :)



Pohja:

6 (600g) isoa jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
2 kananmunaa
½-1 tl suolaa
mustapippuria
(1 tl öljyä leivinpaperin voiteluun)

Täyte:

1 pieni punasipuli
½ punaista paprikaa
15 basilikan lehteä
muutama oliivi
100g fetajuustoa
100g maustamatonta tuorejuustoa

Kuori perunat ja raasta ne hienoksi. Sekoita perunaraaste, munat, suola ja pippuri. Kaada seos voidellun leivinpaperin päälle. Levitä ohueksi, noin 35cmx35cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla 20-25 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä. HUOM! Perunalajikkeesta riippuen voi paistoaika olla liki kaksinkertainen!

Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna paprika, basilika ja oliivit. Murenna feta. Yhdistä kaikki täytteen ainekset tuorejuustoon. Levitä täyte jäähtyneen perunalevyn päälle ja kääri levy rullalle.

Tarjoile liha- tai kalaruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan salaatin kanssa.

Vinkki: Käärön voi myös valmistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa kelmuun tai folioon käärittynä, jolloin se vetäytyy kauniisti muotoonsa, tiiviiksi rullaksi.

Lämmitä ennen tarjoamista 225 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia niin, että pinta saa kauniin värin.


Meillä ei ollut Rosamundaa, vaan Timoa tai van Goghia, joten ilmeisesti siitä johtuen paistoin pohjaa noin 40 minuuttia. Ja oliivitkin olivat päässeet loppumaan ja joku oli jättänyt ne toisten ostettavaksi kauppaan. Basilikan lehtiä en tälläkään kertaa laskenut, saattoi mennä 16 tai enemmänkin.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam, näyttää hyvältä ja mielenkiintoinen vaihtoehto... Kokeiluun menee!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Pia! Kiva, kun piipahdit! :)

Tätä kannattaa kokeilla. Ei uskoisi, että perunasta saa tällaista herkkua. Peruna on toisaalta tosi hyvää, niin miksipäs ei :)

Pohjan paistamisesta sen verran vielä, että jos uunista tulee vielä sen 25 minuutin jälkeen raa'an perunan haju, niin luukku kiinni ja antaa vielä kypsyä. Kypsyyden voi siis todeta haistelemallakin ;)

Anonyymi kirjoitti...

NAM, TÄMÄ NÄYTTÄÄ IHANALTA!!
HIH, MÄKIN AINA HAISTELEN LEIVONNAISISTA, MILLOIN OVAT KYPSIÄ...OIKEASTI HYVÄ KONSTI!!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti Kati :)

Pitääkin alkaa haistelemaan enemmän ;)

Anonyymi kirjoitti...

Löysin tän saman ohjeen jostain lehdestä, ja tein. tosi hyvää. kannattaa tehdä!!! omnomnom

Heli kirjoitti...

Hei Anonyymi vierailija :) Eikös vain olekin. Oisko tämä ollut Hesarissakin?! Tosi hyvää ja herkullinen tarjottava kahvipöydässäkin gluteenittomana vaihtoehtona :)