torstai 11. joulukuuta 2008

Punainen kalakeitto

Soppalinjalla jatketaan. Nyt vuorossa tomaattipohjainen kalakeitto, jossa mausteena curry! Keitto suurustuu mukavasti pastalla. Vähin elkein tulee hyvää eikä tämä ruoka ole hinnallakaan pilattu.

Tosi maistuvaa ja lämmittävää kuumana. Vastapainoa tuo nokare creme fraichea.



2tl öljyä
3tl curryjauhetta tai 2tl Rajah mietoa currytahnaa
2 valkosipulin kynttä
1 iso sipuli
2tlk tomaattimurskaa
3tlk vettä
2rkl tomaattipyreetä
2 kasvisliemikuutiota
1 yrttikuutio (valkosipuli-persilja)
2 palaa sokeria
mustapippuria myllystä
2pss kasvissuikaleita
1-1½dl pastaa (esim. Pasta ZARA Anellini)
1pkt seitä
yrttiä, esim. persilja tai ruohosipuli


Laita kattilaan öljy, curry ja valkosipuli, joka on hienonnettu. Anna mausteiden lämmetä hieman ja sekoita joukkoon siivutettu sipuli. Lisää tomaattimurskat ja huuhtele tölkit lisäämällä niillä vettä keittoon.

Kun neste alkaa kiehua, mausta ja lisää kasvissuikaleet sekä pasta. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

Kuutioi hieman sulanut sei ja lisää kattilaan. Anna kypsyä noin 5 minuuttia ja lisää halutessasi vielä sekaan hieman yrttisilppua.

Tarjoa nokareella creme fraichea.

Ei kommentteja: