Pirkka-suklaakakku (alkuperäinen ohje):
200g Pirkka-margariinia
2dl sokeria
3 munaa
1 levy (150g) Pirkka-tummaa suklaata
2dl Pirkka-vehnäjauhoja
1dl Pirkka-perunajauhoja
½dl Pirkka-kaakaojauhetta
2tl Pirkka-vanilliinisokeria
1½tl Pirkka-leivinjauhetta
Kostutus:
0,75dl vettä
½dl sokeria
2rkl konjakkia
Kuorrutus:
3rkl kuumaa, vahvaa kahvia
1½rkl Pirkka-margariinia
1½rkl Pirkka-kaakaojauhetta
1tl Pirkka-vanilliinisokeria
2,25dl tomusokeria
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Paloittele suklaa isolla veitsellä karkeaksi rouheeksi ja lisää taikinaan. Sekoita keskenään loput aineet ja lisää taikinaan kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 55 minuuttia.
Kostutus: Kuumenna vesi ja sokeri. Sekoita joukkoon konjakki. Kostuta kakku seoksella ja anna vetäytyä päivän pari.
Kuorrutus: Sulata rasva kuumaan kahviin. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, vanilliini- ja tomusokeri. Kaada kuorrute kakun päälle. Ripottele pinnalle heti koristerakeita.
P.S. Hyi minua! En ole orjallisesti noudattanut annettuja ohjeita. Olen korvannut margariinin voilla, en kaada kuorrutetta suoraan kakun päälle, koska se valuu kakkualustalle. En myöskään ole ikinä ripotellut pinnalle koristerakeita. En ole tehnyt siis aitoa Pirkka-suklaakakkua ikinä. Mihin tästä nyt joudunkaan...
2 kommenttia:
KIITOS, just tätä ohjetta etsiskelin.....tein tätä silloin joskus just Pirkka-lehdestä ottamalla ohjeella ja se ohje on elämän tuoksinassa hävinnyt...nyt voin tehdä sitä taas :-)
Hei Kirsi! Ihanaa, että löysit blogistani jälleen vanhan tutun reseptin käyttöösi :)
Lähetä kommentti