maanantai 22. joulukuuta 2008

Kirsikka-toffeehyytelökakku

Meinasin jo luovuttaa, mutta päätin sittenkin tehdä pari joulukakkua. Tämä lievästi humaltuneita kirsikoita sisältävä hyytelökakku suuntasi matkansa miehen äidin perheen herkuteltavaksi.


1pss kuivattuja kirsikoita (Pirkka)
noin 1dl kirsikkalikööriä
100g Bastogne-keksejä
30g voita
1prk (397g) kondensoitua maitoa
3dl vispikermaa
3 liivatelehteä
tilkka vettä
sokerikuulia, -rakeita ja -hiutaleita

Laita kuivatut kirsikat humaltumaan likööriin. Keitä kondensoitua maitoa pari kolme tuntia hiljalleen vesihauteessa. Jäädytä maitopurkki.

Tee pohja keksimurusta ja sulatetusta voista halkaisijaltaan 18-20cm irtopohjavuokaan. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sekoita siitä 2/3 kondensoidusta maidosta keitettyyn toffeeseen. Sulata liivatteet tilkassa vettä ja sekoita kerma-toffeeseokseen.

Ripottele keksipohjalle kirsikoita, sitten hyytelöseosta, taas kirsikoita ja päällimäiseksi tasoita hyytelöseosta. Laita hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

Siirrä kakku alustalle irtopohjavuoasta ja pursota loppu 1/3 kermavaahto päälle. Viimeistele sokerikoristeilla haluamallasi tavalla tai syö siltään.


2 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Voi miten kaunis koristelu! :) Ihanan jouluista.
Rentouttavia joulupyhiä sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kovasti :) Samoin sinulle hauskoja joululomapäiviä :)