1pss kuivattuja kirsikoita (Pirkka)
noin 1dl kirsikkalikööriä
100g Bastogne-keksejä
30g voita
1prk (397g) kondensoitua maitoa
3dl vispikermaa
3 liivatelehteä
tilkka vettä
sokerikuulia, -rakeita ja -hiutaleita
noin 1dl kirsikkalikööriä
100g Bastogne-keksejä
30g voita
1prk (397g) kondensoitua maitoa
3dl vispikermaa
3 liivatelehteä
tilkka vettä
sokerikuulia, -rakeita ja -hiutaleita
Laita kuivatut kirsikat humaltumaan likööriin. Keitä kondensoitua maitoa pari kolme tuntia hiljalleen vesihauteessa. Jäädytä maitopurkki.
Tee pohja keksimurusta ja sulatetusta voista halkaisijaltaan 18-20cm irtopohjavuokaan. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sekoita siitä 2/3 kondensoidusta maidosta keitettyyn toffeeseen. Sulata liivatteet tilkassa vettä ja sekoita kerma-toffeeseokseen.
Ripottele keksipohjalle kirsikoita, sitten hyytelöseosta, taas kirsikoita ja päällimäiseksi tasoita hyytelöseosta. Laita hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Siirrä kakku alustalle irtopohjavuoasta ja pursota loppu 1/3 kermavaahto päälle. Viimeistele sokerikoristeilla haluamallasi tavalla tai syö siltään.
Tee pohja keksimurusta ja sulatetusta voista halkaisijaltaan 18-20cm irtopohjavuokaan. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sekoita siitä 2/3 kondensoidusta maidosta keitettyyn toffeeseen. Sulata liivatteet tilkassa vettä ja sekoita kerma-toffeeseokseen.
Ripottele keksipohjalle kirsikoita, sitten hyytelöseosta, taas kirsikoita ja päällimäiseksi tasoita hyytelöseosta. Laita hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Siirrä kakku alustalle irtopohjavuoasta ja pursota loppu 1/3 kermavaahto päälle. Viimeistele sokerikoristeilla haluamallasi tavalla tai syö siltään.
2 kommenttia:
Voi miten kaunis koristelu! :) Ihanan jouluista.
Rentouttavia joulupyhiä sinulle!
Kiitos kovasti :) Samoin sinulle hauskoja joululomapäiviä :)
Lähetä kommentti