Ajattelin, että teen keväiseen parsa-annokseen uudenlaisen kastikkeen, joka syntyisi nopeasti, kunhan ainekset ovat vain sopivasti käsillä. Majoneesi syntyy käden käänteessä, mutta seuraavana päivänä on vasta parhaimmillaan, kun maut ovat tasaantuneet. Eli tee hyvissä ajoin, ennenkuin tarjoat.
Jotta onnistut, kannattaa ainekset nostaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Majoneesi jää löysähköksi kastikemaiseksi, mikä oli alunperinkin tarkoitukseni. Sen tulee lisäksi olla hieman kirpeää.
Mausteena käytin rakuunaa, joka ei ole lempimausteitani, mutta jokin ihme viehätys sen käyttöön kuitenkin olemassa. Yritän siis altistaa itseni rakuunalle sopivissa tilanteissa :)
2 kananmunan keltuaista
2tl viinietikkaa
2dl rypsiöljyä
1-2rkl sitruunamehua
½tl rakuunaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus valkopippuria
2tl viinietikkaa
2dl rypsiöljyä
1-2rkl sitruunamehua
½tl rakuunaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus valkopippuria
Käytä huoneenlämpöisiä aineksia. Sitruunamehun ei välttämättä tarvitse olla huoneenlämpöistä, koska sitä käytetään vain maustamiseen.
Laita kulhoon keltuaiset, viinietikka ja loraus öljyä. Sekoita vatkaimella tasaiseksi ja lisää pikkuhiljaa loppu öljy.
Mausta sitruunamehulla ja mausteilla. Mausteita tarvitsee oikeastaan vain hyppysellisen kutakin.
Laita kulhoon keltuaiset, viinietikka ja loraus öljyä. Sekoita vatkaimella tasaiseksi ja lisää pikkuhiljaa loppu öljy.
Mausta sitruunamehulla ja mausteilla. Mausteita tarvitsee oikeastaan vain hyppysellisen kutakin.
2 kommenttia:
Rakuunahan on nam.
Sopivina annoksina ihan jees :) Timjami on kyllä muchos enemmän nam! Rakuuna, rosmariini ja salvia ovat mausteita, joita pitää osata maltilla käyttää.
Lähetä kommentti