Voi olla päin Italiaa, mutta päädyin nyt huvikseni keksimään tällaisen nimen piirakalle.. Sikso miehensä kanssa tuli vanhempiemme timangihäihimisjuttuja askartelemaan ja siksi tein tämän sekä lohi-katkarapupiirakan.
pohja:
100g voita
2dl vehnäjauhoja
1dl parmesaania raastettuna
3rkl kylmää vettä
täyte:
2 kesäkurpitsaa
8-10 aurinkokuivattua tomaattia
hieman tomaattien öljyä
ripaus valkosipulijauhetta
mustapippuria myllystä
(suolaa)
1dl ruokakermaa
1pss mozzarellapalloja
3 siivua parmankinkkua
1tl kuivattua basilikaa
100g voita
2dl vehnäjauhoja
1dl parmesaania raastettuna
3rkl kylmää vettä
täyte:
2 kesäkurpitsaa
8-10 aurinkokuivattua tomaattia
hieman tomaattien öljyä
ripaus valkosipulijauhetta
mustapippuria myllystä
(suolaa)
1dl ruokakermaa
1pss mozzarellapalloja
3 siivua parmankinkkua
1tl kuivattua basilikaa
Nypi vehnäjauhot ja parmesaaniraaste huoneenlämpöiseen voihin. Sekoita taikinaksi kylmän veden avulla. Painele piirakka- tai irtopohjavuokaan.
Siivuta kesäkurpitsat esim. juustohöylällä pannulle paahtumaan. Silppua aurinkokuivatut tomaatit. Lisää silppu pannulle öljyn sekä mausteiden kera. Hauduta hetki ja lisää sitten joukkoon ruokakerma.
Levitä täyte piirakkapohjalle. Halkaise mozzarellapallot ja leikkaa parmankinkkusiivut pienemmiksi paloiksi. Asettele palat sekä pallonpuoliskot täytteen päälle. Ripottele päällimmäiseksi kuivattua basilikaa, itsekuivattu on parasta!
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Siivuta kesäkurpitsat esim. juustohöylällä pannulle paahtumaan. Silppua aurinkokuivatut tomaatit. Lisää silppu pannulle öljyn sekä mausteiden kera. Hauduta hetki ja lisää sitten joukkoon ruokakerma.
Levitä täyte piirakkapohjalle. Halkaise mozzarellapallot ja leikkaa parmankinkkusiivut pienemmiksi paloiksi. Asettele palat sekä pallonpuoliskot täytteen päälle. Ripottele päällimmäiseksi kuivattua basilikaa, itsekuivattu on parasta!
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti