torstai 20. toukokuuta 2010

Sienitäytteinen possufilerulla


Grillipihvilihaksi varatusta ulkofileestä valmistuikin maittava täytetty filerulla. Sopii varmasti hyvin myös buffet-pöytään! Myös yrttipossurulla on herkullista.

Tein rullan Snellmanin ulkofileestä, joka oli tosi hyvälaatuista. Rasvaa tuskin nimeksikään ja liha oli mehevän mureaa.



1rs (850g) viljaporsaan extra ulkofile
4-5 herkkusientä
1 salottisipuli
1rkl voita
suolaa
mustapippuria myllystä

paistinarua tai cocktailtikkuja


Avaa filepala terävällä veitsellä varovasti kirjan tapaan. Paahda pieneksi kuutioituja herkkusieniä pannulla, lisää joukkoon sipulisilppu ja voi. Paista hetki ja mausta täyte.

Kun täyte on hieman jäähtynyt, levitä se liha päälle. Rullaa liha napakaksi rullaksi. Sido paistinarulla tai kiinnitä saumakohta cocktailtikuilla.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa 1½ tuntia. Nosta sitten pois uunista ja anna jäähtyä alumiinifolion alla hetki ennen tarjoilua. Itse annoin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jonka jälkeen nostin lihan jääkaappiin.

2 kommenttia:

helna kirjoitti...

Natriumglutamaattia vai kamaraa? :))

heli kirjoitti...

Snellmanissa ei kumpaakaan, vain lihhaa ;) Pitääkin siirtyä kokonaan ostamaan niiden tai pienempien lihatalojen tuotteita!

Tänään jauhelihaa ja pakettikastiketta Snellmanin paistijauhelihasta, jota he eivät ole pakastaneet, mutta minä olen :D