sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Conchiglioni alle pollo/zucchini & mozzarella


Parin yrityksen jälkeen onnistuimme kokoamaan ruokaseurueen, jolle valmistin italiaistyylisen menun. Alkupaloiksi nautimme parmankinkkua hunajamelonin kera, rucolaöljyssä marinoituja vihreitä oliiveja ja mozzarellaa sekä tomaattibruschettoja. Jälkiruokana oli kauralastukorissa vanilja-appelsiinijäätelöpallo sekä kahvia.


Pääruoaksi tein ruokaohjelmasta Köyhät Ritarit tutun Meri-Tuulin
pastaohjeesta ideoiden simpukkapastaa kanan ja mozzarellan kera.


Tein myös yhden hengen kasvisversion, mutta jos haluat tehdä ruoan kokonaan kasviksista, tee kasvistäyte nelinkertaisena.

Tässä simpukkapastavuoan valmistusohje:



500g conchiglioni-pastaa (isoa simpukan mallista pastaa) tai 8-10 simpukkaa/ruokailija
vettä+suolaa

broileritäyte:

400-450g broilerin fileleikettä jauhettuna
½ nippua rucolaa
¾dl kermaa
½-¾ punasipuli pieneksi silputtuna
1½pss helmimozzarellaa
suolaa
mustapippuria

kasvistäyte:

1rkl rypsiöljyä
½ reilunkokoista kesäkurpitsaa
¼ punasipulia pieneksi silputtuna
½pss helmimozzarellaa
suolaa
mustapippuria

tomaattikastike:

2tlk paseerattua tomaattia
1 sipuli kuutioituna
3-4 valkosipulinkynttä lohkoina
1tl chilirouhetta
ripaus kuivattua timjamia ja basilikaa
2 laakerinlehteä
2-3rkl rypsiöljyä
suolaa
valko- ja mustapippuria
***
2rkl tuoretta basilikaa
1 kevätsipuli silputtuna

pinnalle:
1 pss mozzarella-raastetta

Tee ensin tomaattikastike. Kuumenna kasarissa öljy ja kuullota hetki sipuli- ja valkosipulilohkoja. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää kasariin mausteet ja paseerattu tomaatti. Anna hautua miedoimmalla lämmöllä noin tunti. Poista laakerinlehti ja soseuta sauvasekoittimella. Viimeistele kastike basilikalla ja kevätsipulilla, kun teet itse ruoan. uuniin.

Kiehauta iso kattilallinen vettä ja mausta suolalla. Keitä vedessä simpukkapastoja viitisen minuuttia tai juuri sen verran, että pastat pehmenevät, mutta ovat vielä raakoja sisältä eli pari minuuttia vaille al denten. Siivilöi pastat ja huuhtele runsaalla kylmällä vedellä, jotteivat pastat tartu toisiinsa kiinni. Jätä hetkeksi sivuun odottamaan ja valmista täyte.

Silppua rucola ja broilerin fileleikkeet pieneksi tehosilppurilla. Laita kulhoon silputun punasipulin ja helmimozzarellan kanssa. Rouhi päälle runsaasti pippuria ja suolaa sekä lorauta sekaan kerma. Sekoita varovasti isolla lusikalla nostellen.

Kasvistäytteeseen kuullota punasipulia ja lisää joukkoon pieneksi kuutioitu tai viipaloitu kesäkurpitsa. Kun seos on kypsää, nosta liedeltä, mausta ja anna jäähtyä. Sekoita jäähtyneeseen seokseen helmimozzarella.



Kun olet saanut täytteen valmiiksi, voit täyttää pastat etukäteen ja laittaa sitten jääkaappiin odottamaan paistamista.



Kaada uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta. Asettele simpukat tomaattikastikkeen päälle ja kruunaa koko ruoka vielä mozzarellajuustolla ja laita uuniin 180°c:een noin puoleksi tunniksi tai kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut kauniisti.


Kuvan pastapussin olen tuonut Berliinistä saakka mukanani, kun ei tuntunut täältä löytyvän... (tämä on kyllä odottanut näitä ruokailijoita jo pitkään!) Sittemmin samanlaista pastaa on näyttänyt välillä olevan Lidlin hyllyllä ja tuurilla saattaa löytää Stockalta, paitsi mun tuurilla ei ole ollut silloin, kun sitä olisin tarvinnut. Saksassa samanlainen tuote maksoi varmaan vain murto-osan Suomen hinnoista.


Ei kommentteja: