tiistai 11. toukokuuta 2010

Jogurtti-mansikkakääretorttu


Ja juuri tässä järjestyksessä, koska idea lähti siitä, että käytän kreikkalaisen jogurtin jämät johonkin makeaan leivonnaiseen. Marjaiseksi mauksi valikoitui lopulta monien päiväunien ja suunnitelmanmuutosten jälkeen mansikka, kuivattuna, nesteenä sekä tomuna.




pieni kääretorttupohja:

2 kananmunaa
¾dl sokeria
½dl venhäjauhoja
¼dl perunajauhoja
½tl leivinjauhetta
½dl mantelilastuja

täyte:

1dl vispikermaa
n. 3dl maustamatonta jogurttia
1rkl mansikkatomusokeria
½dl kuivattua mansikkaa
½dl mansikkamehua
1½tl liivatejauhetta


Tee kääretorttupohja ja levitä se noin 20x25cm kokoisena leivinpaperoidulle pellille. Ripottele päälle mantelilastut. Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Kun pohja on saanut väriä, nosta uunista ja kumoa toisen leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi ja anna jäähtyä hetki.

Täyte kannattaa tehdä hieman ennenkuin paistat pohjan. Kuumenna mehu ja liuota siihen liivate. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää muut ainekset, viimeiseksi liivateneste. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa.

Kun kääretorttupohja on jäähtynyt, levitä täyte pohjalle ja kääri rullalle. Laita jääkaappiin tekeytymään, mieluusti vaikka seuraavaan päivään.

Tarjoa kahvin kera tai vaikka raikkaana palana jälkiruoaksi.

Ei kommentteja: