torstai 27. toukokuuta 2010

Parsafrittata


Parsakiintiö alkaa täyttyä tältä vuodelta, mutta vielä yhden (jos toisenkin) parsareseptin aioin etsiä ja valmistaa. Ilta-Sanomien Ruokalasta löytyi parsamunakkaan ohje, joka oli helppo ja sen verran nopea, että sen jaksoi arki-illan iloksi valmistaa.


Karppaaja käyttää vehnäjauhon sijaan soijajauhoa, tässä frittatassa oli siis vehnäjauhoa. Ja meillä oli vain seitsemän kananmunaa eikä kahdeksaa...




1 nippu vihreää parsaa
7-8 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
1 rkl soijajauhoja tai vehnäjauhoja
2 rkl parmesaaniraastetta
1 dl kevätsipulia ja tuoretta basilikaa hienonnettuna
suolaa
vastajauhettua valkopippuria
2 rkl voita

Kuori parsat ja laita kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 1-2 minuuttia niin, että ne ovat vain hieman pehmenneet. Laita valumaan talouspaperin päälle tai siivilään.

Laita kananmunat kulhoon ja riko rakenne. Lisää joukkoon kuohukerma, jauhot, parmesaaniraaste, mausteet ja kevätsipuli-basilikaseos.

Vuoraa uuninkestävä vuoka leivinpaperilla, joka on kooltaan noin 24 cm kertaa 24 cm. Isompikin käy, mutta lopputulos on matalampi. Asettele parsat riviin vuoan pohjalle. Kaada munaseos päälle. Laita voinokareita päälle.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja seos on hyytynyt.

Leikkaa fritatta viipaleiksi ja nauti aamiaisella tai lounaalla. Maukkaan lounasevään saat, kun laitat fritattaa ruisleivän päälle.


2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Kyllä parsa on sitten hyvää tässäkin muodossa!

heli kirjoitti...

Helppo, nopea ja herkullinen :) *slurpsis*