Eiliseltä kauppareissulta tarttui mukaan uusi ruotsalainen leivontalehti nimeltä Hembakat 1/2010. Lehti on pullollaan kaikenlaisia herkullisia reseptejä, yhteensä 75 kappaletta. Joukossa vanhoja tuttuja leivonnaisia, mutta monta uutta ja kokeilemisen arvoista löytyi.
Ihanalta maistui jo suussa, kun luin ranskalaisen vadelmakakun reseptin. Ja sitä se onkin, kannattaa ehdottomasti tehdä toistekin! Resepti on todella helppo ja vaivaton. Kahvittelijat kiittävät, kun tätä heille tarjoat. Maistuu ihan siltään tai vaikka vaniljajäätelön kera :)
2 kananmunaa
2dl sokeria
2¼ dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
200g pakastevadelmia
100g jääkaappikylmää voita
2dl sokeria
2¼ dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
200g pakastevadelmia
100g jääkaappikylmää voita
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Levitä taikina vuokaan ja levitä jäiset vadelmat taikinan päälle. Vuole päälle voita.
Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Voit viimeistellä kakun siivilöimällä hieman tomusokeria kakun päälle.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Levitä taikina vuokaan ja levitä jäiset vadelmat taikinan päälle. Vuole päälle voita.
Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Voit viimeistellä kakun siivilöimällä hieman tomusokeria kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti