Toukokuisen sunnuntailounaan päätti kahvin kanssa tarjoilemani kauralastukorit, jossa vanilja-appelsiinijäätelöpallo. Jäätelö löytyy Lidlistä.
Mä tein viisi koria kuudelle ruokailijalle. Laskentataito tänään ilmeisesti tasoa "minä, yks, kaks, kolme.." :) No, hyvin pärjättiin, kun miehen kanssa jaettiin vielä rikki mennyt kori. Kannattaa tehdä hieman ylimääräisiä koreja, jos vaikka hajoaisi.
5-6kpl isoja kauralastukoreja
50g voita
1rkl kermaa
1¼dl kaurahiutaleita
½tl leivinjauhetta
¾dl sokeria
½rkl vehnäjauhoja
Sulata voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Nosta lusikalla taikinasta leivinpaperille uunipellille nokareita. Kakut leviävät reilusti, joten jätä tarpeeksi tilaa. Lastukoreja tehdessä 4 nokaretta pellille on sopiva määrä. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 13-15 minuuttia.
Kun haluat muotoilla lastuja, tee se heti uunista ottamisen jälkeen, jolloin kakkuset ovat vielä pehmeitä. Kaarevia lastuja on helppomuotoilla pullon tai kaulimen päällä. Kaurakoreja saat, kun nostat lastun lastan avulla ylösalaisin käännetyn lasin päälle tai jälkiruokakulhon sisään ja annat jäähtyä. Lastukorit säilyvät kuivassa ja viileässä paikassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti