maanantai 10. toukokuuta 2010

Pumpulinpehmeä kukkakaalikeitto


Ihanan pehmeää, samettista, ei vaan suorastaan pumpulinpehmeää kukkakaalikeittoa. Lisäksi paahdettu parmankinkkusiivu, herkkua!

Aivan uskomattoman ihanan koostumuksen keittoon saat, kun soseutat kukkakaalin vähitellen nesteen joukkoon!



1 keskikokoinen (n. 1kg) kukkakaali
vettä+suolaa keittämiseen
1½dl kuohukermaa
1½dl kevytmaitoa
1 salottisipuli
½tl timjamia
ripaus valkopippuria
hyppysellinen cayennepippuria
ripaus suolaa

Huuhtele ja lohko kukkakaali. Keitä miedossa suolavedessä kypsäksi, noin 15 minuuttia. Kaada kukkakaalit siivilään.

Kuumenna kerma ja maito. Lisää joukkoon hautumaan silputtu salottisipuli ja mausteet suolaa lukuunottamatta. Hauduta viitisen minuuttia.

Laita liemeen muutama kukkakaalikukinto kerrallaan ja soseuta sauvasekoittimella. Näin saat keittoon ihanan pehmeän ja kuohkean rakenteen.

Lisää lopuksi ripaus suolaa ja tarkista maku. Voit halutessasi ohentaa keittoa hieman tilkalla maitoa.

Paahda pannulla pari parmankinkkusiivua ruokailijaa kohden. Annostele keitto lautaselle ja laita paahdettu kinkkusiivu keittoa koristamaan, tarjoa heti.

2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Tuo rapea parmankinkkusiivu on juuri varmaan se piste iin päälle, niin ulkonäon kuin maunkin puolesta. Maistan aivan sen suolaisen rapeuden pumpulinpehmeän keiton ympäröimänä....

heli kirjoitti...

Juuri niin, se oli se piste. Iso sellainen :) Eiliseen lounasannokseeni murustelin paahdetun siivun ja oli aivan ihanaa, kun sitä herkullista suolaisuutta oli miltei joka lusikalle. Olisi tehnyt mieli nuolla lounasrasia, mutta tyydyin kaapimaan lusikalla tyhjää...