torstai 13. toukokuuta 2010

Lohiruusuke-katkarapupiirakka


Inspiraationa tämän piirakan kehittelyyn oli vanhempiemme tulevat timanttihääjuhlat kesäkuussa. Silloin ajattelin kyllä tehdä piirakasta yksinomaan lohiversion siitä syystä, ettei isämme voi sietää katkarapuja ja heidän juhlaan tarjottava kuitenkin on tulossa. Siskolla ja hänen miehellään piirakan jo hyväksytin ja uskonpa heltiävän myönteistä vastausta kotipuolestakin :)

Nyt saa melkein kaupasta kuin kaupasta valmiiksi trimmattua lohifilettä, josta saa nätit siivut leikattua. Asettelin ne ruusukkeiksi ja piirakkaideani onnistui tosi hyvin! Siis aivan maustamattomasta, raa'asta lohesta piirakkaan täyte ja hyvin onnistuu :) Jos käytät lisäksi katkarapuja, kannattaa ne sulattaa ensin. Minulla paistoaika jäisten katkojen takia venyi.




pohja:

100g voita
2dl täysjyvävehnäjauhoja
3rkl vettä

täyte:

300-400g ruodotonta ja vatsarasvatonta lohifilettä
1 kevätsipuli
½ nippua tilliä
2dl ruokakermaa
mustapippuria myllystä
1tl rouheista dijon-sinappia
ripaus suolaa
2 kananmunaa
100g katkarapuja

Nypi vehnäjauhot huoneenlämpöiseen voihin. Sekoita nopeasti taikinaksi kylmän veden kanssa. Painele leivinpaperoidun Ø 24cm irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille.

Leikkaa lohesta siivut valmiiksi. Silppua sipuli ja tilli. Sekoita nesteiden joukkoon mausteiden kera. Lusikoi hieman täytettä pohjalle. Rullaa lohisiivut ruusukkeiksi ja asettele pohjalle. Ripottele lohiruusukkeiden lomaan katkaravut ja lisää varovasti loppu täyteliemi. Sirota aavistus suolaa lohiruusukkeille.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ensin hyvin huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin. Irrota vuoasta vasta tarjolle asettaessasi.

2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Tämä oli hyvvää, jopa excellent.

heli kirjoitti...

Tänks sis :) Ja tämä sai myös hyväksynnän kotipuolesta! :)