sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Bruschetta tomaatilla ja ilman


Rakentelin sunnuntailounaalle alkupalavalikoimaa ja yksi niistä tuli olemaan bruschetta, koska en muuta leipää erikseen tarjonnut.

Käytin tässä täysjyväpatonkia leipänä ja osaan tein tomaattisen päällyksen. Uunissa palat paistuivat öljyllä siveltynä ihanan rapeiksi ja kun vielä rapsuttelin päälle valkosipulia sekä heitin päälle ripauksen sormisuolaa, lopputulos oli yksinkertaisuudessaan herkkua!



1pkt (2kpl) täysjyväpatonkia
rypsiöljyä
valkosipulia
sormisuolaa

tomaattipäällys:

3 tomaattia
1 kevätsipuli
muutama basilikan lehti
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
aavistus öljyä

Leikkaa patongit hieman vinottain viipaleiksi. Ripottele öljyä leivinpaperilla suojatulle pellille ja pyöritä viipaleet öljyssä. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia.

Poista tomaateista kannat. Silppua tomaatit pieniksi silpuksi ja valuta enin neste siivilän avulla pois. Silppua myös kevätsipuli sekä basilika silpuksi ja sekoita tomaatin sekä mausteiden ja öljyn kanssa kulhossa. Laita jääkaappiin hetkeksi viilenemään.

Nosta pelti uunista ja raaputa raa'alla valkosipulilla makua patonkiviipaleiden päälle. Ripota päälle hieman sormisuolaa.

Juuri ennen tarjoilua laita bruschettan päälle jälkiruokalusikallinen tai pari teelusikallista tomaattipäällystettä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, että löytyy resepti tuohon pastaan. Teemme sitä varmasti täältä kotiuduttuamme!

- H&M

heli kirjoitti...

Tosi kiva kuulla :) Laittakaahan, kun kotiudutte! ;)