tiistai 3. maaliskuuta 2009

Pähkinäinen lime-kookoskala


Mantelikala on herkkua, mutta en ole sitä itse koskaan tehnyt. No, en nytkään, sillä käytin mantelilastut manteli-päärynäpiirakkaan ;) Keksinkin siis Rainbow manteli-pähkinäsekoitukselle erinomaisen käyttötarkoituksen. Ja sitten kerma vaihtui kookoskermaan, vähän limeäkin joukkoon, niin syntyipäs muuten aika hyvä pöperö kera basmatiriisin tarjottavaksi. Suosittelen ehdottomasti, eteenkin jos tykkään pähkinöistä, kookoksesta, limestä...! :)


1pkt pakasteseitä
mustapippuria
suolaa
1 limen kuori ja puolikkaan mehu
1-2 kevätsipulia
1prk (2dl) kookoskermaa
50g manteli-pähkinäsekoitusta

Leikkaa hieman kohmeinen seiti paloiksi tai irrota sulat fileet toisistaan. Rouhi vähän mustapippuria ja ripottele suolaa pienen uunivuoan pohjalle ennenkuin asettelet siihen seitipalat. Lisää vielä mustapippuria ja suolaa kalan pinnalle.

Pese lime hyvin ja raasta sitten kuori. Purista puolikkaan limen mehu. Silppua kevätsipuli ja sekoita silppu limen kuoren ja mehun kanssa kookoskermaan. Lisää vielä puolet manteli-pähkinäsekoituksesta joukkoon ja levitä seos kalan päälle.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30-40 minuuttia, lisää noin puolivälissä paistoaikaa loput pähkinät kalan päälle (muuten saattavat palaa ikävänmakuisiksi). Tarjoa basmatiriisin kera.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

nam, tämä kuulostaa todella herkulliselta! Tykkään kaikista noista makuaineista; manteleista, pähkinöistä, limestä, kookoksesta... pitää varmasti tehdä tätä jossain vaiheessa. Kiitos vinkistä!!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Kate :) Ole hyvä vaan, naminami :)

Sia kirjoitti...

Olipa hyvä ohje! Maut ihanasti tasapainossa. Lisukkeeksi tehtiin uuniporkkanoita ja basmatiriisiä, ja oli erittäin hyvä kombo. Kiitos hyvästä ideasta!

Heli kirjoitti...

Hei Sia! :) Mahtavaa, että tämä uunikala maistui teillekin! Kiitos kommentistasi!