lauantai 7. maaliskuuta 2009

Biscotti di mandorle (gluteeniton)


Näiden venetsialaisten pikkuleipien valmistus on hieman venyyyynyt, mutta lopultakin sain aikaiseksi. Resepti on helppo ja yksinkertainen. Se on peräisin saksankieliseltä
Marions Kochbuch-sivustolta.

Tänään on juuri se oikea päivä pienelle makealle, onhan kaikkien löytöeläinten päivä! :D
noin 22-28kpl

3 pienen kananmunan valkuaista (2 keskikokoisen)
pari tippaa sitruunamehua
250g tomusokeria
(keltaista tomuväriä)
200g mantelijauhetta
2rkl sitruunamehua


Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon pari tippaa sitruunamehua ja siivilöity tomusokeri. Vatkaa marenki kovaksi vaahdoksi.

Sekoita mantelijauhe ja sitruunamehu kulhossa ja lisää siihen vain sen verran marenkia, että saat aikaiseksi kiinteän taikinan. Pyöritä tomusokerin avulla rullaksi ja leikkaa sormen paksuisia palasia.

Asettele pikkuleivät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja nostele jokaisen päälle teelusikalla marenkihuntu.

Paista 150 asteisen uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä.

HUOM! En leikannut kuin noin vajaan sentin levyisiä paloja ja painoin niihin hieman kuoppaa, jotta marenki pysyisi pikkuleivän päällä. Jos sitten kuitenkin jää tuota valkuaisvaahtoa, joten lopusta voi tehdä vaikka marenkeja. Laitoin marenkiin keltaista tomuväriä, joka antoi marenkihunnulle kivan värin, mutta valitettavasti se ei näy kuvassa.

8 kommenttia:

juhlatar kirjoitti...

näyttävät todella hyviltä!

heli kirjoitti...

Kiitti Juhlatar :)

Tuo marenki on hieman macaronsin tapainen, kun pikkuleipään iskee hampaansa. Mantelinen leipänen kosteuttaa marengin pohjaa sellaiseksi aavistuksen tahmaiseksi.

Kati kirjoitti...

Jos käyn itse jossain blogissa,kommentoin aina. Jos ei ole tullut joka päivä päivityksiä,sitten en kommentoi.Jos taas on kulunut jo aikaa viimeisestä kommentoinnista,huhuilen. Mä kyllä jätän jälkeni enkä vaan lusmuile. : Niissä blogeissa vierailen ketkä mullekin kommentoi ja mulla vierailee. :)
Kiitos kommentistasi,samat sanat pätee sinuunkin. Täällä on ihania ohjeita ja nää pikkuleivät on kyllä kokeilun arvoisia!:P
Nyt on vaan vähän huono hetki kun oikeesti pitäs saada tiputettua tota painoa ales että joku huolis mut syksyllä töihinkin..?:D
Nyt hikilenkille koirien kanssa,nauttimaan aurinkoisesta ilmasta!:)

Ent-tu kirjoitti...

Vautsi, sulla on upeita, ammattilaistasoisia luomuksia!! :)

Tosiaan siihen kurkkuiseen pastaan sopis vallan mainiosti lihakin kaveriks, joko sekaan esim. palvikinkku tai sit sivuun joku possupihvi tj :) Täällä pitää vierailla jatkossakin!

heli kirjoitti...

Heipparallaa Kati :)

Sä oletkin yksi vakiokommentoijista, kiitos kovasti!

Mä mietin sitäkin, että kommentoinnin tarkoitus on saada palautettakin ja parannusehdotuksia, voisiko olla sitten sekin, ettei uskalleta kommentoida ja antaa palautetta, ettei toinen vain suutu? Niin herkkänahkainen ei saisi olla, kun kerta on kaiken kansan nähtäväksi omat tuotokset saattanut, ja toisten tulisi uskaltaa myös sanoa mielipiteensä. Ei kommentti ole hyökkäys toista kohtaan! Minusta olisi tosi kiva kuulla siitäkin, jos joku on tehnyt jotain blogini ohjeita käyttäen eikä se olekaan onnistunut tai on muuttanut jotain...

Sniif, meillä ei paista aurinko, vaan on sumuista! Hauskaa sunnuntaita siitä huolimatta! :)

heli kirjoitti...

Helou Ent-tu! :)

Hihii, ammattitaitoisiako? :) Hmmm, johtuu varmaan hirvittävästä itsekritiikistä leivonnaisten suhteen, että yritän tehdä hyvin, mutta harvoin pidän tuotoksiani mitenkään edes erikoisina saati hyvinä. Ruokiin olen useimmiten tyytyväinen. Mulla ei ole minkään valtakunnan koulutusta, vaan olen aikoinani seurannut äidin tekemisiä ja ollut kiinnostunut kokkailusta koko ikäni.

Ajattelin myöskin pihviä rinnalle :)

Nyt pitää mennä aamupalalle, ettei kahvi painu kokonaan :)

Laura kirjoitti...

Kivan näköisiä pikkuleipiä. Kokeileminen täytyy jättää kuitenkin myöhemmäksi. Toi manteli ei oikein nyt sovi ja pähkinästäkin 5 kk vauveli oireilee vaikka äippä söis.

heli kirjoitti...

Hei Laura :D

Kiva, kun kävit vieraisilla! :) Nuo pikkuleivät olivat kyllä helppoja tehdä, mutta varmasti on nyt turvallisempaa vain ihastella erilaisia makuja kuin tarjota vauvelille niitä äidinmaidon mukana. Kokeilet sitten myöhemmin :)