sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Keväinen arvonta


Näin naistenpäivän ja ovella kolkuttelevan kevään kunniaksi laitan tänne arvonnan ja kysyn:

Mikä on ihanin kevään herkku?

Se voi siis olla leivonnainen tai ruoka, joka maistuu parhaimmalle, mikä mielestäsi kuuluu kevääseen tai vain hivelee kauneudellaan tai herkullisuudellaan silmiä ja suuta.

Arvontaan voit osallistua jättämällä vastauksesi kommentteihin mielellään ainakin nimimerkillä varustettuna. Osallistuthan vain kerran!

Arvonta on voimassa, kunnes 10 000. kävijä on napsahtanut laskuriin. Ja arvonnan voittajalle on luvassa keväinen yllätys.

Onnea arvontaan! :D

21 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Onpas vaikea kysymys. Itselläni ei oikein herkut vaihdu vuodaenajan mukaan, mutta kaikista mansikka-jutuista tulee keväinen olo :)

Laura kirjoitti...

Ekan kerran blogiisi eksyin jonkun toisen blogin kautta. Kiva blogi sinulla. Jaa, että keväinen herkku varmaan joku kiva persikkapiiras, jossa persikka antaa kivan keltaista väriä. Ja muutan vaan ihana herkku on death by chocolate kakku, sen verran isotöinen kuitenkin, ettei nyt sitä 5kk kanssa pääse tekemään.

helna kirjoitti...

Minun kevätherkkuihini kuuluu ehdottomasti parsa ja nimenomaan vihreä versio.
Odotan jo makunystyrät ojossa ensimmäisiä parsanippuja kauppaan.

maasikas kirjoitti...

kiva kysymys tosissa! en osaa nyt just herkkua kertoa, mut tulee heti kevät mieleen, kun kakun päällä jotain vihertävää ja keltaista ja herkku ois ehkä äitienpäivällä ensimmäiset ei kotimaiset uudet perunat.

kate kirjoitti...

Keväinen herkku, hmm... no ainakin monet pääsiäisherkut pääsiäisen aikaan. Ja sitten vappuherkut...munkit, sima,jne. =)

Nina kirjoitti...

Varhaisperunat vappu brunssilla ovat suurta herkkua. Ei ulkolaiset vaan kotimaiset jotka on edellis vuonna pakastettu. Joulupöydässä syödään yksi erä ja viimeinen vappuna sillin kera, NAM :)

Mervi kirjoitti...

Taitaa mennä pääsiäisherkkuihin, eli valintani on pasha.
Mämmi on toinen mutta se ei mun mielestä ole "herkku" :D

Anonyymi kirjoitti...

Muksuttajan mieleen tuli heti rahkapiirakakka, missä maistuu sitruunan häivähdys.

Kati kirjoitti...

Kevättä odottelen innolla ja kesää vieläkin innommalla.. ;)
Uudet perunat ja ensimmäiset mansikat tuo veden kielelle pelkästä ajattelusta.. :P
Jos leivonnaisista taas puhutaan niin pääsiäisleivokset..Niitä meinaan itsekin kokeilla tänä vuonna.. ;)

Martina kirjoitti...

Kuohuviini ehdottomasti! Se ei tosin ole ruoka eikä leivonnainen, mutta kupliva juoma kuuluu niin vappuun kuin kevään ylppärijuhliinkin, ja maistuu niin keväiseltä kuin juoma vaan voi maistua.

Ja jotta saadaan jotain purtavaakin mukaan, niin mielestäni kevyt sitruunainen pasta tuo mukavasti kevään mieleen keskellä talveakin. Ainiin ja purjosipuli kuuluu ehdottomasti mukaan kevään ruokiin! Vaikka siihen pastaankin.

Kyllähän näitä riittää kun vaan vähän miettii. :)

Rouva V kirjoitti...

Onnittelut jo ennakkoon 10 tonnista =)))

Keväinen herkku... no se menee tietty pääsiäiseen, mut ei ol kyl kaunista nähnykkään ;))) Eli mämmi oikeella kermalla ja liialla sokerilla sekä pashaa ja paljon =))) Niillä mä porskutan pääsiäisen yli ja sehän kevättä parhaimmillaan !!!

Boncuk kirjoitti...

Sitruunatorttu on ehdoton kevään tuoja :-D, jota tulee tehtyä vain pääsiäisenä...

Eisku kirjoitti...

Mielestäni keväisen herkun aika tulee vähän yli kuukauden kuluttua. Ihana rusinainen kylmä sima ja sen kanssa vastaleivottu munkki. Ruokaisemmalla puolella suurta herkkua ovat uudet perunat tillin kanssa keitettynä ja sipaistuna voinokareella. Yksinkertaista, puhdasta ja niin maukasta.

anni kirjoitti...

pääsiäisrakeet tuovat kevään tullessaan! :)

Tuulis kirjoitti...

Ehdoton keväinen herkku on anoppini tekemä pääsiäispasha! Odotan aina pääseväni sitä nauttimaan. Siinä on jotain aivan spesiaalia!Nam!

Tarjuska S kirjoitti...

Kyllä kevääseen kuuluu ehdottomasti vappumunkit! Niitä ei kyllä tule muulloin paistettua! Ja onnittelut tulevasta 10tonnista :)

Kodin Onni kirjoitti...

Tupsahdin sivuillesi puoli vahingossa ja kivalta näyttää sivusi! :)Voinko linkittää sivusi jotta löydän tänne uudelleenkin? Itse kevään herkkuihin kuuluu (lähinnä pääsiäisen aikaan) kääretorttuleivokset: leikkaan kääretortusta paksut siivut, päälle kermavaahtoa ja koristukset pienillä pääsiäissuklaamunilla tai pääsiäisrakeilla. :)

Mimosa kirjoitti...

Eksyinpä blogiisi ja päätin osallistua arvontaan :) Tää on kyllä aika vaikee, mut ehkä kevääseen yhdistän itsetehdyn siman ja kaiken rahkaisen, kuten piirakat ja pashan. Ja sit tietty irtojäätelötötterö, pakko käydä heti ostamassa kun ekat kojut pystytetään ;)

Anu kirjoitti...

Kyllä minun kevääni alkaa mämmin syönnistä...flora Vanillan kera, joskus jo helmikuussa,jos kaupassa sattuu olemaan. Pääsiäisen jälkeen se ei sitten enää maistukaan, tulee tankattua sitä etukäteen sen verran ;)

Citrus kirjoitti...

Näin keväällä minulle maistuu erityisesti erilaiset raikkaat salaatit. Nyt viikonloppuna söin esimerkiksi savulohi- salaattia, eli jäävuorta, kurkkua, päärynää, al dente keitettyä parsakaalia, paloiteltua savulohta sekä kylmä kermaviilikastike, sekä maustus suolaa ja pippuria myllystä, onpas vaan herkkua!!!:D
Ja makeista, erilaiset rahkasta väsätyt jälkkärit.. :)
Ihanaa kevättä! Eksyin vahingossa blogiisi, mutta tulenpa uudestaankin.

sarppa kirjoitti...

Eksyinpä minäkin tänne toisesta blogista.Ja osallistun arvontaan kevätherkulla:appelsiini-suklaa hyytelökakku.Käy hyvin pääsiäiseen :)ja on hyvää!