keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Jauhelihapizzaa


Jee, parin päivän lomanen edessä, joten ihan niinkuin sen kunniaksi perinteisistä perinteisintä jauhelihapizzaa... Ja rasvatonta maitoa :) Ja ehkä vielä vähän sinappiakin...

pohja:

4dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
n. ½pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
½dl öljyä
2dl kuumaa vettä

täyte:

1rs (400g) naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
(pari herkkusientä tai 1prk viipaloituja)
lihaliemikuutio
valkopippuria
tomaattisiivuja
paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja
pizzamaustetta
juustoa (tarpeeksi!)


Tee pohja sekoittamalla nesteet kuiviin aineisiin. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa vartti. Kauli tai levitä käsin pohja leivinpaperoidulle pellille.

Paahda jauhelihaa kuumalla pannulla ja silppua sekaan sipuli (sekä herkkusienet). Paista kypsäksi ja lisää mukaan liemikuutio sekä valkopippuria!

Levitä jauhelihaseos pohjalle ja asettele päälle tomaattisiivuja sekä oliiveja. Ripottele päälle pizzamaustetta ja runsaasti juustoraastetta. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan runsas ja herkullisen oloinen plätty!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti Ent-tu! :)

Parasta pizzaa, kun ei ole yltiöpäisen paljon täytettä, vaan tarpeeksi ;) Tätä tehtiin kotona silloin ennen vanhaan... Ja tärkeää on, että pohja on ohut ja rapea! :D