sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Halloumi-juustosalaatti


Meillä syötiin lauantai-iltapalaksi vaihteeksi salaattia. Nam, olikin tosi hyvää. Minusta halloumi on niin namia, kun sen paistaa rapsakaksi. :)



Tällä kertaa mukaan pääsivät:

1pkt halloumi-juustoa
2rkl öljyä
¼tl chilirouhetta
1 jääsalaatti
½ ruukku rucolaa
2 kevätsipulia
3 tomaattia
pala kurkkua
2 palaa leipää
2rkl voita/öljyä
1 granaattiomena
mustapippuria myllystä
(sormisuolaa)
hieman sitruunamehua

Leikkaa halloumi viipaleiksi ja paista juustopalat chiliöljyssä rapeiksi. Nosta lautaselle jäähtymään. Lisää pannulle voita/öljyä ja kuutioitu leipä. Paista rapeiksi.

Huuhtele salaatti ja revi rucolan kanssa pienemmäksi tarjoiluvadille. Poista tomaateista kannat ja leikkaa lohkoiksi. Levitä salaattipedin päälle, samoin silputtu kevätsipuli ja paloiteltu kurkku. Asettele halloumipalat ja leipäkrutongit salaattiin.

Halkaise granaattiomena ja leikkaa vielä puoliksi. Naputtele veitsenkahvaalla siemeniä salaatin päälle tai käännä varovasti sisus esille ja ripottele siemenet salaatille. Purista yhdestä neljänneksestä hieman mehua salaatille, antaa kivasti makeutta ja kastiketta.

Lopuksi rouhi hieman mustapippuria ja halutessasi ripottele päälle sormisuolaa. Pirskottele vielä vähän sitruunamehua koko komeuden päälle.

2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Ei sitten yhtään enempää tuota halloumia oo löytynyt tuohon "salaattiin". :-D Naminamiltahan se näyttää ja varmasti on siltä maistunutkin.

heli kirjoitti...

Ei, tähän ei ois enempää mahtunut, tai olisi varmaan ;) Jos en olisi koko pakettia käyttänyt, niin sehän olisi mennyt vielä huonoksi!!! ;p

Nyt ei kyllä tee hillomia eikä halloumia mieli, eilen illalla alkoi niin ankara oksennustauti, että oksat pois. Hyvä, kun oli ämpäri, mihin oksentaa samalla kun istuin vessanpöntöllä... Ja tämänhän kaikki välttämättä halusivatkin tietää ;) Kuumetta on melkein 38, joten menen tästä takaisin petiin. Eipä muuta harrastusta tälle päivälle olekaan ollut kuin nukkuminen.