tiistai 31. maaliskuuta 2009

Fetatäytteinen pinaatti-sienirulla


Sain tämän ohjeen* työkaveriltani Marialta. Jo toistamiseen minulla oli tähän ainekset ja nyt sitä vihdoin tein. Oi, miten hyvää! Kiitos Maria ohjeesta, joka aloittaa kategorian Ystävien reseptejä. Ystävien reseptejä minulla onkin jo muutama muukin tulossa kokeiluun/blogattavaksi tässä kevään aikana :)

* Löysin saman ohjeen Koti ja keittiö-lehden nettisivuilta eli lienee ollut Koti ja Keittiö 11/2008-lehdessä. (edit 21.5.2009)



1 rulla:

2 kananmunaa
5dl maitoa
2½dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
2-3rkl öljyä tai sulatettua voita

lisäksi:

½l sieniä (esim. suppilovahveroita, tatteja tai siitakesieniä)
100g tuoretta pinaattia
1rkl öljyä
50g parmesaania

täyte:

200g fetajuustoa
150g ranskankermaa
1rkl tuoretta persiljaa silputtuna
2-3rkl tuoretta ruohosipulia silputtuna
ripaus mustapippuria
(ripaus suolaa)

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Lisää puolet maidosta, jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput maidosta ja rasva. Anna taikinan seistä ja turvota noin puoli tuntia.

Puhdista ja paloittele sienet. Poista pinaateista lehtiruoti. Kuumenna öljy, lisää sienet ja pinaatit ja paistele, kunnes neste on haihtunut sienistä ja pinaatit ovat pehmenneet.

Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Levitä päälle sieni-pinaattiseos. Raasta parmesaanijuusto ja ripottele pannukakun päälle.

Paista pannukakkua uunissa 200-225 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Valmista täyte. Murenna fetajuusto ranskankermaan. Lisää yrtit ja mausteet ja sekoita täyte tasaiseksi.

Levitä täyte hieman jäähtyneen pannukakun päälle ja käännä levy rullaksi kääretortun tapaan leivinpaperia apuna käyttäen. Kääri rulla hetkeksi tiiviisti leivinpaperiin ja leikkaa annospaloiksi.

Vinkki! Voit lämmittää pannukakkua uunissa vielä hetken leivinpaperin käärimisen jälkeen.

Unohdin näemmä pohjasta rasvan tyystin, mutta oli kuitenkin mehevä eikä huomannut ollenkaan, että rasva puuttuu. Fetaa oli vain 100g, kannattaa laittaa tosiaan ohjeen mukaan, tulee fetaisempi ;) Sieniä oli rasia siitakesieniä ja reilu rasiallinen herkkusieniä. Pinaattikin vähän sinnepäin, isosta pussista kahmaisin reilusti enkä muuten poistanut lehtiruoteja. Kannattaa ehdottomasti tehdä illanistujaisiin tai vaikka buffetiinkin, mihin vain. :)

2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Harmi kun ukko ei syö pinaattia eikä sieniä!Itselle ei viitti edes erikseen tehdä,kuullostaa kyllä aivan ihanalle!:P

heli kirjoitti...

Heips Kati :)

Tuosta voi hyvin korvata pinaatin ja sienetkin jollain muulla, vaikka parsakaalin nupuilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla (ei öljyssä), oliiveilla, persiljalla, sipulilla yms. Varmaan keksit jonkin hyvän vihanneksen tilalle :)