Munakastikkeesta tulee oitis kesä, kala ja uudet potut mieleen. Näin kevättalvella se sopii vaikka verilättyjen kanssa tarjottavaksi. Tai kalan. Tai pottujen :)
Itse teen munakastikkeen niin, että valkokastikkeen tehtyäni lohkon sekaan keitettyjä kananmunia. Voiko sitä muuten tehdäkään? Ja valkokastikkeen pippuri on sitten valkopippuri! Ja kesällä äiti ruukasi silputa sekaan kesäsipulin varsia tai ruohosipulia, nam! :)
3-4rkl voita
1dl vehnäjauhoja
1l maitoa
suolaa
valkopippuria
5 keitettyä kananmunaa
1dl vehnäjauhoja
1l maitoa
suolaa
valkopippuria
5 keitettyä kananmunaa
Sulata voi kattilassa ja lisää jauho. Sekoita ja lisää maitoa vähin erin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja lohko kananmunat kastikkeen sekaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti