Vajaa kaksi vuotta sitten kehittelin tämän kasviskastikkeen. Vai syntyikö se kenties sivutuotteena siitä, etten jaksanut odottaa gratiinin valmistumista?! ;) Uppoaa mieheenkin, joka vakuuttelee olevansa lihansyöjä! :)
450g kukkakaalia (pakaste)
vettä
(suolaa)
1rkl (suolatonta) voita
1 sipuli
1rkl mietoa currytahnaa
3rkl vehnäjauhoja
5dl maitoa
kanaliemikuutio
100g koskenlaskija-sulatejuustoa
valkopippuria
vettä
(suolaa)
1rkl (suolatonta) voita
1 sipuli
1rkl mietoa currytahnaa
3rkl vehnäjauhoja
5dl maitoa
kanaliemikuutio
100g koskenlaskija-sulatejuustoa
valkopippuria
Keitä kukkakaalit kypsiksi. Tee kastike kuullottamalla ensin sipulia miedolla lämmöllä voissa, johon tulee currytahna myös lämpenemään. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja ohenna kastikkeeksi maidolla. Sulata kanaliemikuutio ja koskenlaskija kastikkeeseen. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Kääntele lopuksi kastikkeeseen valutetut kukkakaalit. Tarjoa täysjyväriisin kera.
2 kommenttia:
Tämä on niin hyvää ja maukasta, että teen sitä vielä monta kertaa uudelleen... uudelleen .... uudelleen. Onnistuu nimittäin tälläiseltä "poropeukaloltakin".
Heeeeeeeeei Eisku <3
Ihanaa, että se kastike maistui! Uskoin kyllä, että onnistuu :) En yhtään epäillyt!
Yks moka tuossa mun kasviskastikkeessa on, että ohjeessa on kanaliemikuutio. Sen voi tietty korvata kasvisliemikuutiolla :)
Lähetä kommentti