torstai 5. helmikuuta 2009

Kinkku-ananaspiirakka

Tämä piirakka on todella helppo ja nopea tehdä. (Alkaakohan kaikki mun sepustukset muuten vähän samaan malliin...) Lisäksi se on ruokaisa, kiitos kohtalaisen runsaan annoksen kananmunia. Resepti on K-kaupan kokkikoulu-lehtisestä Leivonnaisia 11/90.

Osan pohjan rasvasta voisi vaihtaa esim. rahkaan halutessaan. En ole tehnyt tätä vuosikausiin, silloin viimeksi ei ollut edes vielä juoksevaa margariinia markkinoilla. Nytpä sitä on ja niinpä käytin sitä pohjaan. Palvikinkun sijaan tuli joulukinkkukuutioita ja koska herkkusieniä ei juuri nyt ollut kaapissa, niin laitoin tilalle yhden punaisen paprikan kuutioina. Juustoraastettakin oli naftisti, niin laitoin lopun Aura-palasta murusina mukaan. Tai niin no, sitä olikin oikeastaan pari murua murustaa :)
Tähän siis voi laittaa vähän vaikka mitä täytteeksi...


Pohja:

100g (= 1dl juoksevaa) margariinia
2dl vehnäjauhoja (laitoin ½ täysjyvä, ½ tavallista)
4 munaa
½tl suolaa

Täyte:

150g (palvi)kinkkua
1tlk (á 185g) herkkusieniä viipaleina (yksi pieni punainen paprika kuutioina)
1tlk (á 227g) ananasrenkaita
1tl oreganoa (pizzamaustetta)
½tl mustapippurirouhetta
2dl kermaa
2 munaa
3dl juustoraastetta (2dl mozzarella-raastetta ja pieni pala Auraa murustettuna)

Sekoita kulhossa pehmeä huoneenlämpöinen margariini ja vehnäjauhot. Lisää munat ja suola. Taikina on kovin löysä ja epätasainen (Eikä ole, jos käytät juoksevaa margariinia tai margariini on tarpeeksi pehmeää ja sekoitat hyvin!). Levitä se voideltuun isoon piirakkavuokaan (Ø 26cm).

Paloittele kinkku kuutioiksi ja levitä herkkusieniviipaleiden kanssa vuokaan. Ripottele päälle mausteet (iiks, en lukenut ohjetta ja sekoitin kerman sekaan...) ja paloitellut ananasrenkaat. Sekoita kerma ja munat ja kaada piirakan päälle.

Levitä päällimmäiseksi juustoraaste ja kypsennä 200 asteessa n. 25 minuuttia uunin alatasolla.

2 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Nam, nappaan ohjeen mukaani ja sopivassa tilanteessa kokeilen ohjetta.

Anonyymi kirjoitti...

:) Rouva Herkkusuu :) Kiva juttu, täytteeseen voi tosiaan laittaa mitä vaan, mikä itselle maistuu parhaimmalta!