keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Ricotta-pinaattitäytteiset cannellonit


Italialainen ricotta-tuorejuusto on hyvää jälkiruoissa tai vaikka ruisleivän päällä hillon kanssa sunnuntaiaamun aamupalalla. Siitä pinaatin kanssa tehdyt täytetyt cannellonit ovat ihania... Varmaan tulisi myös maistuva lasagne, ehkä vähän eri tavalla koottuna, mutta kuitenkin.



1pss tuoretta pinaattia
1prk ricotta-juustoa
½ silputtua sipulia
1 valkosipulin kynsi
1dl parmesaania raastettuna
1 kananmunan keltuainen
suolaa
mustapippuria

1pkt tuore lasagnelevyjä (6kpl)

1prk tomaattimurskaa
2rkl tomaattipyreetä
½ silputtua sipulia
1tl timjamia
pari palaa sokeria
suolaa
mustapippuria
1 ruukku basilikaa

mozzarellaraastetta

Huuhtele ja sitten hauduta pinaattia pannulla. Anna jäähtyä ja pieni pinaattia hieman veitsellä. Silppua sipuli ja käytä puolikas täytteeseen. Sekoita pinaatti, sipuli- ja valkosipulisilppu, parmesaaniraaste, kananmunan keltuainen ja mausteet.

Tee tomaattikastike keittämällä kastikeaineksia basilikaa lukuunottamatta hiljalleen kokoon noin puoli tuntia. Tarkista maku ja lisää silputtu basilika.

Leikkaa lasagnelevyt kahteen tai kolmeen osaan ja nosta täytettä palan päähän leveyssuunnassa reunasta reunaan. Kääri rullalle ja aseta saumapuoli alassuin voilla voideltuun paistovuokaan. Tee samoin muut cannellonit. Voit käyttää toki valmiita cannelloni-putkia.

Kaada cannellonien päälle tomaattikastike ja runsaasti juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia.

Tarjoa lisäksi raikasta salaattia tai halutessasi esim. ilmakuivatusta kinkusta tehtyjä ruusukkeita.

Ei kommentteja: