keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Paprikainen juustopiirakka


Meinasin ensin nimetä piirakan Petterin paprikapiirakaksi, koska tämän oli tarkoitus ilmestyä blogiin jo joulunaikaan. Se olisi ollut mielestäni liian korni nimi piirakalle, kun siihen käytetään tuotetta, joka sisältää poronlihaa. Kuitenkin pääraaka-aineena on paprika, joten siitä nimikin sitten. Alunperin piti laittaa purjoa, mutta sitä nyt ei ollutkaan, niin laitoin sitten porkkanan sen sijaan :) Nam!



50g voita
50g tuorejuustoa (esim. philadelphia herkkutatti)
1dl ruisjauhoa
1dl (täysjyvä)vehnäjauhoa
3rkl kylmää vettä

1-2 punaista paprikaa
1 keltainen paprika
1 sipuli
1 porkkana
2tl voita
2dl maitoa
1dl kermaa
200g kylmäsavuporo koskenlaskijaa
mustapippuria myllystä
½tl timjamia
ripaus yrttisuolaa

Tee pohja. Nypi jauhot voihin ja lisää joukkoon kylmä vesi. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Voit myös vaihtoehtoisesti laittaa palan leivinpaperia vuoan pohjalle, jotta piirakka ei tartu kiinni vuokaan.

Kuutioi paprikat, hienonna sipuli ja raasta porkkana. Sulata voi pannulla ja lisää kasvikset kuullottumaan. Kun kasvikset ovat kypsyneet hieman, lisää kerma, maito ja sulatejuusto palasina. Sekoita, kunnes juusto on sulanut täytteeseen. Mausta mustapippurilla, timjamilla ja ripauksella yrttisuolalla.

Kaada täyte pohjan päälle ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

HUOM! Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua!

Ei kommentteja: