maanantai 23. helmikuuta 2009

Torpparinvuoka


Kotoisen liha-perunasoselaatikon serkusta löytyy monen monta versiota, tässä minun :)

Paimenenpiirakkaan (paremminkin kyllä mielestäni vuokaan...) eli tunnetummin shepherd´s pie:hin käytetään lampaanjauhelihaa ja kun samaa "piirakkaa" tehdään naudanjauhelihasta, niin sitä sitten kutsutaan cottage pie:ksi. Kotona tehtynä ihan omavaltaisesti nimesin ruoan torpparinvuoaksi ;)



n. 1kg perunaa
2-3dl täysmaitoa/kuohukermaa
2rkl voita
2 kananmunaa
100g vahvaa cheddaria raastettuna
suolaa
valkopippuria

750g kunnon naudanpaistijauhelihaa (Snellman)
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1pss uunijuureksia
1 lihaliemikuutio
3tl worcestershire-kastiketta
mustapippuria
(korppujauhoa)
(voinokareita)


Laita uunijuurekset hieman öljytyssä vuoassa uuniin paahtumaan 30 minuutiksi 225 asteeseen. Kuori ja keitä perunat.

Paahda jauhelihaa ja sipulia pannulla. Lisää joukkoon juurekset ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes olet saanut tehtyä muusin valmiiksi.

Tee perunamuusi vatkaamalla se kuohkeaksi vatkaimella lisäten sekaan samalla maito/kerma, voi, kananmunat, juustoraaste ja mausteet.

Levitä uunivuoan pohjalle jauhelihaseos ja levitä päälle muusi. Ripottele päälle halutessasi hieman korppujauhoa ja voinokareita. Paista uunissa noin 30 minuuttia 225 asteessa, kunnes paistoksen pinta on kauniin kullanruskea.


Oma torpparinvuokani ei kaivannut voinokareita päälle, hieman ripottelin korppujauhoa pintaan. Muusi oli löysähköä, mutta uunissa oli kohonnut ihanasti ja oli pehmeän huohkeaa :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli kyllä tosi hyvää!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti <3 Tunnusti hän, joka teki aimo loven vuokaan :D

Nelle kirjoitti...

hyvä nimi! minusta tuo piirakka on kanssa vähän hassu:)

Anonyymi kirjoitti...

Kiits Nelle :) Paistos olisi ollut toinen varteenotettava vaihtoehto :)