tiistai 17. helmikuuta 2009

Kipparin peruna-jauhelihavuoka

Mimmi Mutikainen oli tehnyt herkullista Kippari ruokakermaa käyttäen maittavannäköisen laatikkoruoan. Tietenkin piti itsekin testata muuten tuttua ruokaa uudella ruokakermalla! :) Sopii oikein hyvin tähänkin, tosi hyvää!


1pss (1kg) perunasuikaletta
1-2 sipulia
400g paistijauhelihaa
1 lihaliemikuutio
jauhelihamaustetta
mustapippuria
2prk Kippari ruokakermaa
korppujauhoa

Paahda jauheliha pannulla, silppua sekaan sipulia ja kypsennä sekä mausta. Levitä puolet perunasuikaleista uunivuokaan, jonka päälle lisäät paistetun jauhelihan. Kaada loput perunasuikaleet vielä päällimmäiseksi ja kaada joukkoon ruokakerma. Ripottele vielä korppujauhoa päälle. Paista 200 asteessa 45 minuuttia ja sitten vielä 225 asteessa 30 minuuttia.

Ei kommentteja: