perjantai 20. helmikuuta 2009

Herkulliset kahvikakut (suolainen)

Mietin tässä, mitä tarjoaisin työkavereille nimpparipäivänä ja hiljattain näkemäni Juhlattaren kinkku-juustomuffinit toivat mieleen parin vuoden takaisen Herra Snellmanin leikkelekakkuohjeen, jota tosin en koskaan ollut toteuttanut. Hyvältä maistui! :)


Ainekset/kakku:

¾dl perunasosejauhetta
1½dl vettä
4 kananmunaa
100g sulatettua voita (laktoositon)
1dl maitoa (laktoositon ruokakerma)
4dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
½tl suolaa

1.kakku

200g ylikypsää kinkkua pieneksi kuutoituna
½dl pieneksi kuutioitua maustekurkkua
3 rkl silputtua ruohosipulia

2. kakku

2dl pieniksi kuutioitua paprikaa
1prk salaattijuustoa (älä murenna liian pieneksi, jätä sattumia)
1dl mustia oliiveja pienittynä


Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kokoinen kakkuvuoka.

Lämmitä vesi mikrossa kuumaksi ja sekoita se perunasosejauheen kanssa (tai käytä 2dl valmista perunasosetta).

Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon kananmunat, jäähtynyt voisula ja maito.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä mieleisesti suolainen täyte kakkutaikinaan.

Lusikoi taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin tunti. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja säilytä jääkaapissa
.

HUOM! Älä tee niinkuin minä, vaan niinkuin reseptissä sanotaan ja muista korppujauhottaa vuoka! Oman mokan takia nyt jäi sitten paprika-fetakakusta puolet repaleisena kotiin...

Ei kommentteja: