maanantai 5. tammikuuta 2009

Välimeren munakasrulla

Munakasrullaa on tehnyt jo pitkään mieli. Pinaattista erityisesti. Sopiva täyte oli vaikea päättää. Lohi olisi tosi hyvä tähän, katkarapu myöskin, mutta mies ei kummastakaan niin välitä, niin tein sitten jauhelihaisen täytteen "välimerelliseen" tyyliin :)



6 kananmunaa
6dl maitoa
1½dl vehnäjauhoja
1tl suolaa

1pss tuoretta pinaattia

400g kevyt paistijauhelihaa
1tl timjamia
mustapippuria
ripaus suolaa
100g tuorejuustoa
1 salaattisipuli
1 valkosipulinkynsi
½prk aurinkokuivattua tomaattia
1prk Valio salaattijuustoa

(1dl juustoraastetta)

Huuhtele tuore pinaatti ja ravistele/linkoa ylimääräinen vesi pois. Kuullota pannulla voin kanssa, kunnes neste on haihtunut.

Tee munakasmassa sekoittamalla aineet keskenään. Kaada leivinpaperoidulle reunalliselle uunipellille. Ripottele kuullotettua pinaattia sinne tänne munakasmassaa. Paista munakas uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tee sillä aikaa täyte. Paahda jauheliha kypsäksi pannulla ja mausta. Anna jäähtyä hieman. Silppua salaattisipuli, valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikki tuorejuuston kanssa jauhelihan sekaan. Lopuksi murenna ja sekoita joukkoon salaattijuusto.

Kun munakas on valmista, anna sen jäähtyä ensin pari minuuttia ja levitä sitten jauhelihaseos päälle. Rullaa kääretortun tapaan rullalle ja anna vetäytyä vielä hetki.

Voit halutessasi vielä kuorruttaa munakasrullan juustolla. Laita rulla uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele rullalle juustoraastetta ja kuorruta uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Leikkaa annospaloja esim. salaatin seurana nautittavaksi.

P.S. Tähän sopisi varmasti oikein hyvin myös silputtu paprika, tavallinen tai suippo, kummasta itse tykkäät enemmän :)

4 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Munakasrulla on todella hyvää itsetehtynä. Kun mies alkoi ehdottelemaan sellaisen tekemistä olin hyvin ennakkoluuloinen, kiitos työpaikka ruokalani, mutta se olikin loistavaa.


S

Anonyymi kirjoitti...

Hei S :) Kiva, kun kävit vierailulla ja jätit kommentin! :)

Eikös vain olekin hyvää, nam.

Jep, esim. pannukakku munakasrullana tarjoiltuna on ihan jotain muuta...

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti tämä oli hyvää. :)
Tein ihan "perusmunakkaan", mutta sekin maistui.

Anonyymi kirjoitti...

Kati, kiva, kun kävit :)

Munakasrulla on kyllä se verran "suuritöinen", ettei tällaista kovin monesti ole tullut tehtyä. Semmoista harvinaista herkkua kyllä.

Perusmunakas on ihhanaa :) Joskus teen meille miehen kanssa juustomunakkaat sunnuntaiaamuna. Se on ollut pienimuotoinen perinne, kun ensin ollaan käyty uimassa. Jaahas, pitäisi ottaa taas uinti viikonloppuohjelmaan...

Sienimunakaskin on maittavaa :)