torstai 15. tammikuuta 2009

Texmex-voileipäkakku (broileri)

Ihanan nuorekkaat työkaverimme viettivät juuri 30-vuotispäiviään (Huom! Ei yhteensä, vaan erikseen ;-p) ja halusivat tarjota juhlien kunniaksi kakut töissä! Minä sain kunnian toteuttaa toiveet :D Suolaisena palana texmex-voileipäkakkua Pirkan reseptiä mukaellen.


2pkt Vaasan rouheista täysjyväpaahtoleipää

broileritäyte:

2rs (n. 900g) maustamattomia broilerinfileitä tai -filesuikaleita
1½tlk hot salsa-kastiketta (Rainbow)
2tlk juustodippiä (Rainbow)

guacamoletäyte:

1½tlk guacamoledippiä (Santa Maria)
1 punainen paprika

kostutus:
2dl kasvislientä

kuorrutus:

1½tlk guacamoledippiä (Santa Maria)
1tlk ranskankermaa

Koristeeksi:
1 keltainen paprika
1rs punaisia kirsikkatomaatteja
pala kurkkua
mustia oliiveja
pieni punasipuli
jääsalaattia
juustomaissilastuja

Paista broilerin fileet tai filesuikaleet uunissa 225 asteessa noin 20-30 minuuttia. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.

Kuutioi punainen paprika ja sekoita guacamoledipin kanssa. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa iso paisto- tai irtopohjavuoka tuorekelmulla*. Lado vuokaan leipäpalaset vuokaan niin, että pohja peittyy. Kostuta leivät kevyesti kasvisliemellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.

Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamole-paprikaseos. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.

Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.

Kumoa voileipäkakku tarjoilualustalle/-lautaselle. Ota pois kelmu kakun päältä. Siisti reunat veitsellä siloittaen.

Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele reunat maissilastuilla ja sitten pinta kuutioidulla/suikaloidulla paprikalla, kirsikkatomaateilla, suikaloidulla kurkulla, oliiveilla, sipulirenkailla ja jääsalaatilla.

*Vinkki* Liian monta kertaa pelihousut tuorekelmun kanssa repineenä olen siirtynyt suojaamaan vuoan leikkaamalla ison (5l) ohuen pakastepussin auki. Ei takerru kiinni ja asettuu kerralla paikoilleen!

Ei kommentteja: