maanantai 12. tammikuuta 2009

Spelt marjamannapuuro


Palasimme myrskyisältä Tukholman risteilyltä. Tuuli tuiversi mennen tullen varmaan liki 20m/s ja meri velloi sen mukaan. Mies tuli paluumatkalla ensimmäistä kertaa elämässään merisairaaksi ja minua keinutti vielä kotonakin, mutten kuitenkaan halaillut vessanpönttöä, onneksi.

Päätin tehdä mannapuuroa ja kokeeksi jokin aika sitten ostamastani SunSpeltin täysjyvä speltmanna tyrni-vadelma-suurimoista. Tuplasin paketin ohjeen.

Marjat oli jauhettu hienoksi eikä ne ainakaan ensi maistamalla maistuneet puurossa. Lisänä Valion runsaskuituista vadelma-persikkamehukeittoa (sokeriton).1l täysmaitoa
2½dl mannasuurimoista
2tl suolaaPaketin kyljestä kopioitua...

Spelt on vehnän sukuinen erillisviljalajike n. 10000 vuoden takaa. Runsas ravintosisältö sekä helppo sulavuus ja imeytyminen takaavat speltin ihanteellisen toimivuuden kehossamme (?).

Spelt marjamannoista saat nopeasti maukkaan puuron tai vispipuuron. Mannaa voidaan käyttää myös leivonnassa osana muita jauhoja (20-40% jauhojen määrästä). Spelt marjamannat sopivat mm. pikkuleipiin, kakkuihin, korvapuusteihin, ohukaisiin ja pannukakkuihin. Kokeile myös kalojen panerointiin.

Ei kommentteja: