Ohjeen kokosin erinäisiltä nettisivuilta omanlaiseksi versioksi. Kannatti kyllä nähdä tämäkin vaiva, tosi hyvää...
pohja:
100g voita
3dl vehnäjauhoja
2rkl kylmää vettä
täyte:
100g voita
2dl sokeria
noin 800g omenoita
100g voita
3dl vehnäjauhoja
2rkl kylmää vettä
täyte:
100g voita
2dl sokeria
noin 800g omenoita
Tee ensin pohja. Nypi hieman pehmennyt voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja painele taikinaksi. Tee isosta muovipussista tasku ja kauli taikina halkaisijaltaan 24cm kokoiseksi pyöreäksi pohjaksi. Laita kylmään kovettumaan.
Huuhtele omenat, halkaise ja poista siemenkodat. Lohko kolmeen osaan. Sulata voi pannulla ja ripottele sekaan sokeri. Asettele omenalohkot pannulle. Osa jää toisten päällekin aluksi, mutta se ei haittaa. Anna kiehua hiljalleen, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua. Tämä vaihe saattaa kestää 45-60 minuuttia, kärsivällisyyttä tarvitaan. Täyte on valmista, kun se on kullanruskeaa. Ota liedeltä ja anna poreilun lakata.
Ota pohja kylmästä ja aseta täytteen päälle tiiviiksi kanneksi. Sitten herkku noin 30 minuutiksi uunin keskitasolle 200 asteen lämpöön.
Anna paistoksen asettua hetki ja kumoa se nopeasti tarjoilualustalle. Tarjoa kermavaahdon ja hyvän kahvin kera.
Huuhtele omenat, halkaise ja poista siemenkodat. Lohko kolmeen osaan. Sulata voi pannulla ja ripottele sekaan sokeri. Asettele omenalohkot pannulle. Osa jää toisten päällekin aluksi, mutta se ei haittaa. Anna kiehua hiljalleen, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua. Tämä vaihe saattaa kestää 45-60 minuuttia, kärsivällisyyttä tarvitaan. Täyte on valmista, kun se on kullanruskeaa. Ota liedeltä ja anna poreilun lakata.
Ota pohja kylmästä ja aseta täytteen päälle tiiviiksi kanneksi. Sitten herkku noin 30 minuutiksi uunin keskitasolle 200 asteen lämpöön.
Anna paistoksen asettua hetki ja kumoa se nopeasti tarjoilualustalle. Tarjoa kermavaahdon ja hyvän kahvin kera.
2 kommenttia:
oi että miten ihanan näköistä ja varmasti herkkua. Omenasta saa niin montaa hyvää syötävää. :P
Tuo Tatinin tätien torttu on kyllä vaivan arvoista :) Siinä maistuu muuten hunaja, kun on ollut jääkaapissa. Hunajaa tähän ei kuitenkaan tule.
Lähetä kommentti